Beginnen met Virtual Assistants

Al een tijdje loop ik met het idee om te experimenteren met Virtual Assistants, werknemers die vaak in lage lonen landen zitten en die je in kunt schakelen voor van alles en nog wat. Gisteravond heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en ik ben er nu echt werk van aan het maken. Ik was namelijk veels te veel verzeild geraakt in productie werk (Flash development en aanklooien met WordPress blogs) en hoewel ik dat prima kan, kost het me veel energie en moeite. Dus gisteravond bedacht ik dat als ik het werk niet wil doen, iemand anders het maar moet doen!
Enter de Virtual Assistant.

Virtual Staff recruiten

De meeste mensen, waaronder ik ook, kennen het fenomeen van virtual staff van The Four Hour Workweek van Tim Ferriss. En er is ondertussen al behoorlijk wat over geschreven op verschillende blogs. Virtual Staff is een bloeiende business, waarbij professionals in lage lonen landen als India en China geld kunnen verdienen aan westerse ondernemers. De westerlingen hebben goedkope arbeid en de lage lonen mensen hebben een goed inkomen. Win-Win dus.

http://www.youtube.com/watch?v=ZHXhTb60KWc

Er bestaan online veel bedrijven die je helpen bij het vinden van virtuele werknemers.Ik heb al wat ervaring met Elance.com, maar dat was vooral voor kleinere vastomlijnde projecten. Nu ben ik op zoek naar een vaste werknemer die mij kan helpen met m’n WordPress sites en die ik snel in kan huren per uur basis. Voor deze VA in vaste dienst ben ik naar oDesk.com gegaan, zij hebben een heel systeem waarin je je virtuele werknemer in de gaten kan houden dmv screenshots en andere systemen.

Er is een onderscheid in een Virtual Assistant en Virtual Staff. Een assistent is iemand die je allerlei kleine taakjes kunt geven, zoals het onderzoeken van een bepaald onderwerp, tot het reserveren van een restaurant. Een VA kan onderdeel zijn van je Virtual Staff, waaronder ook programmeurs, SEO experts en andere professionals kunnen zitten.Omdat ik toch bezig was en ik ook een hoop taken heb waarin ik eigenlijk geen zin heb, maar die toch uitgezocht moeten worden, ben ik nu ook aan het experimenteren met een echte Virtual Assistant. Via Timesvr.com kan ik voor $69,- per maand, iedere dag ±8 tasks geven aan hun team van virtual staff. Als dit me al een uur van m’n leven scheelt is het al winst, dus het proberen waard!

Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden van Virtual Staff. Het plan is om nu veel harder te kunnen gaan in mijn projecten en zo dus meer geld te verdienen. Ben benieuwd of dit ook echt zo gaat werken. Ik houd jullie op de hoogte!Comments

577 responses to “Beginnen met Virtual Assistants”