Beginnen met Virtual Assistants

Al een tijdje loop ik met het idee om te experimenteren met Virtual Assistants, werknemers die vaak in lage lonen landen zitten en die je in kunt schakelen voor van alles en nog wat. Gisteravond heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en ik ben er nu echt werk van aan het maken. Ik was namelijk veels te veel verzeild geraakt in productie werk (Flash development en aanklooien met WordPress blogs) en hoewel ik dat prima kan, kost het me veel energie en moeite. Dus gisteravond bedacht ik dat als ik het werk niet wil doen, iemand anders het maar moet doen!
Enter de Virtual Assistant.

Virtual Staff recruiten

De meeste mensen, waaronder ik ook, kennen het fenomeen van virtual staff van The Four Hour Workweek van Tim Ferriss. En er is ondertussen al behoorlijk wat over geschreven op verschillende blogs. Virtual Staff is een bloeiende business, waarbij professionals in lage lonen landen als India en China geld kunnen verdienen aan westerse ondernemers. De westerlingen hebben goedkope arbeid en de lage lonen mensen hebben een goed inkomen. Win-Win dus.

http://www.youtube.com/watch?v=ZHXhTb60KWc

Er bestaan online veel bedrijven die je helpen bij het vinden van virtuele werknemers.Ik heb al wat ervaring met Elance.com, maar dat was vooral voor kleinere vastomlijnde projecten. Nu ben ik op zoek naar een vaste werknemer die mij kan helpen met m’n WordPress sites en die ik snel in kan huren per uur basis. Voor deze VA in vaste dienst ben ik naar oDesk.com gegaan, zij hebben een heel systeem waarin je je virtuele werknemer in de gaten kan houden dmv screenshots en andere systemen.

Er is een onderscheid in een Virtual Assistant en Virtual Staff. Een assistent is iemand die je allerlei kleine taakjes kunt geven, zoals het onderzoeken van een bepaald onderwerp, tot het reserveren van een restaurant. Een VA kan onderdeel zijn van je Virtual Staff, waaronder ook programmeurs, SEO experts en andere professionals kunnen zitten.Omdat ik toch bezig was en ik ook een hoop taken heb waarin ik eigenlijk geen zin heb, maar die toch uitgezocht moeten worden, ben ik nu ook aan het experimenteren met een echte Virtual Assistant. Via Timesvr.com kan ik voor $69,- per maand, iedere dag ±8 tasks geven aan hun team van virtual staff. Als dit me al een uur van m’n leven scheelt is het al winst, dus het proberen waard!

Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden van Virtual Staff. Het plan is om nu veel harder te kunnen gaan in mijn projecten en zo dus meer geld te verdienen. Ben benieuwd of dit ook echt zo gaat werken. Ik houd jullie op de hoogte!

380 thoughts on “Beginnen met Virtual Assistants”

 1. Geweldig, man! Mag ik vragen voor welk WordPress blog je ze inzet? Moet dan natuurlijk wel een Engelstalig blog zijn, of niet?

 2. Ik wil iemand hebben die me kan helpen bij al m’n wordpress projecten. Dus deze site, maar ook goudvissenverzorgen.nl, fairbodycare.nl en wattegeven.nl om er een paar te noemen. Het gaat dan in eerste instantie vooral om technisch gedoe, dus dat kan gewoon in het Engels.

 3. Hey Martijn, ik ben benieuwd hoe je nu, bijna een jaar later, hier op terug kijkt. Gebruik je nog steeds een virtual assistant/staff? Nog steeds bij oDesk? Kun je voor-/nadelen noemen of punten waarop je moet letten?

  Thx!

 4. Momenteel gebruik ik geen VA’s meer en eigenlijk mis ik ze niet zo erg. Veel dingen die ik eigenlijk zou willen uitbesteden aan een VA zijn in het Nederlands en dat kunnen de goedkope Indiers niet aan. Er zijn wel een aantal Nederlandse VA’s, maar die zijn dan gelijk weer een stuk duurder.

  oDesk vond ik op zich wel fijn werken, redelijk rechttoe rechtaan. Enige nadeel was dat ik iedere week voor iedere VA een apparte factuur kreeg. Had ik op een gegeven moment weer een VA nodig om dat fatsoenlijk in m’n administratie te zetten :p

 5. Pingback: 3nitrogen

 6. [url=http://amoxicillin.men/]augmentin uk prescription[/url] [url=http://singulair.foundation/]cheap singulair 10mg[/url] [url=http://stromectol.directory/]ivermectin new zealand[/url] [url=http://ampicillin.ink/]ampicillin price[/url] [url=http://cialisdrugstore.gives/]tadalafil 5 mg tablet coupon[/url] [url=http://sildalis.gives/]sildalis 100mg 20mg[/url] [url=http://zovirax.lol/]acyclovir 400 mg coupon[/url] [url=http://cytotectabs.quest/]buy cytotec online with paypal[/url]

 7. [url=http://cymbalta.digital/]cymbalta price comparison[/url] [url=http://finpecia.company/]proscar finasteride[/url] [url=http://fluoxetines.com/]prozac pills for sale[/url] [url=http://tamoxifena.online/]tamoxifen gel[/url] [url=http://furosemide.pics/]order lasix 100mg[/url] [url=http://thebarepharmacy.com/]online pharmacy 365[/url]

 8. buy generic finasteride [url=https://fenosteride.online/]online pharmacy finasteride 1mg[/url] finasteride 1mg price

 9. 《539彩券:台灣的小確幸》

  哎呀,說到台灣的彩券遊戲,你怎麼可能不知道539彩券呢?每次”539開獎”,都有那麼多人緊張地盯著螢幕,心想:「這次會不會輪到我?」。

  ### 539彩券,那是什麼來頭?

  嘿,539彩券可不是昨天才有的新鮮事,它在台灣已經陪伴了我們好多年了。簡單的玩法,小小的投注,卻有著不小的期待,難怪它這麼受歡迎。

  ### 539開獎,是場視覺盛宴!

  每次”539開獎”,都像是一場小型的節目。專業的主持人、明亮的燈光,還有那台專業的抽獎機器,每次都帶給我們不小的刺激。

  ### 跟我一起玩539?

  想玩539?超簡單!走到街上,找個彩券行,選五個你喜歡的號碼,買下來就對了。當然,現在科技這麼發達,坐在家裡也能買,多方便!

  ### 539開獎,那刺激的感覺!

  每次”539開獎”,真的是讓人既期待又緊張。想像一下,如果這次中了,是不是可以去吃那家一直想去但又覺得太貴的餐廳?

  ### 最後說兩句

  539彩券,真的是個小確幸。但嘿,玩彩券也要有度,別太沉迷哦!希望每次”539開獎”,都能帶給你一點點的驚喜和快樂。

 10. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *