Beginnen met Virtual Assistants

Al een tijdje loop ik met het idee om te experimenteren met Virtual Assistants, werknemers die vaak in lage lonen landen zitten en die je in kunt schakelen voor van alles en nog wat. Gisteravond heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en ik ben er nu echt werk van aan het maken. Ik was namelijk veels te veel verzeild geraakt in productie werk (Flash development en aanklooien met WordPress blogs) en hoewel ik dat prima kan, kost het me veel energie en moeite. Dus gisteravond bedacht ik dat als ik het werk niet wil doen, iemand anders het maar moet doen!
Enter de Virtual Assistant.

Virtual Staff recruiten

De meeste mensen, waaronder ik ook, kennen het fenomeen van virtual staff van The Four Hour Workweek van Tim Ferriss. En er is ondertussen al behoorlijk wat over geschreven op verschillende blogs. Virtual Staff is een bloeiende business, waarbij professionals in lage lonen landen als India en China geld kunnen verdienen aan westerse ondernemers. De westerlingen hebben goedkope arbeid en de lage lonen mensen hebben een goed inkomen. Win-Win dus.

http://www.youtube.com/watch?v=ZHXhTb60KWc

Er bestaan online veel bedrijven die je helpen bij het vinden van virtuele werknemers.Ik heb al wat ervaring met Elance.com, maar dat was vooral voor kleinere vastomlijnde projecten. Nu ben ik op zoek naar een vaste werknemer die mij kan helpen met m’n WordPress sites en die ik snel in kan huren per uur basis. Voor deze VA in vaste dienst ben ik naar oDesk.com gegaan, zij hebben een heel systeem waarin je je virtuele werknemer in de gaten kan houden dmv screenshots en andere systemen.

Er is een onderscheid in een Virtual Assistant en Virtual Staff. Een assistent is iemand die je allerlei kleine taakjes kunt geven, zoals het onderzoeken van een bepaald onderwerp, tot het reserveren van een restaurant. Een VA kan onderdeel zijn van je Virtual Staff, waaronder ook programmeurs, SEO experts en andere professionals kunnen zitten.Omdat ik toch bezig was en ik ook een hoop taken heb waarin ik eigenlijk geen zin heb, maar die toch uitgezocht moeten worden, ben ik nu ook aan het experimenteren met een echte Virtual Assistant. Via Timesvr.com kan ik voor $69,- per maand, iedere dag ±8 tasks geven aan hun team van virtual staff. Als dit me al een uur van m’n leven scheelt is het al winst, dus het proberen waard!

Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden van Virtual Staff. Het plan is om nu veel harder te kunnen gaan in mijn projecten en zo dus meer geld te verdienen. Ben benieuwd of dit ook echt zo gaat werken. Ik houd jullie op de hoogte!

192 thoughts on “Beginnen met Virtual Assistants”

 1. Geweldig, man! Mag ik vragen voor welk WordPress blog je ze inzet? Moet dan natuurlijk wel een Engelstalig blog zijn, of niet?

 2. Ik wil iemand hebben die me kan helpen bij al m’n wordpress projecten. Dus deze site, maar ook goudvissenverzorgen.nl, fairbodycare.nl en wattegeven.nl om er een paar te noemen. Het gaat dan in eerste instantie vooral om technisch gedoe, dus dat kan gewoon in het Engels.

 3. Hey Martijn, ik ben benieuwd hoe je nu, bijna een jaar later, hier op terug kijkt. Gebruik je nog steeds een virtual assistant/staff? Nog steeds bij oDesk? Kun je voor-/nadelen noemen of punten waarop je moet letten?

  Thx!

 4. Momenteel gebruik ik geen VA’s meer en eigenlijk mis ik ze niet zo erg. Veel dingen die ik eigenlijk zou willen uitbesteden aan een VA zijn in het Nederlands en dat kunnen de goedkope Indiers niet aan. Er zijn wel een aantal Nederlandse VA’s, maar die zijn dan gelijk weer een stuk duurder.

  oDesk vond ik op zich wel fijn werken, redelijk rechttoe rechtaan. Enige nadeel was dat ik iedere week voor iedere VA een apparte factuur kreeg. Had ik op een gegeven moment weer een VA nodig om dat fatsoenlijk in m’n administratie te zetten :p

 5. Pingback: 3nitrogen

 6. [url=http://amoxicillin.men/]augmentin uk prescription[/url] [url=http://singulair.foundation/]cheap singulair 10mg[/url] [url=http://stromectol.directory/]ivermectin new zealand[/url] [url=http://ampicillin.ink/]ampicillin price[/url] [url=http://cialisdrugstore.gives/]tadalafil 5 mg tablet coupon[/url] [url=http://sildalis.gives/]sildalis 100mg 20mg[/url] [url=http://zovirax.lol/]acyclovir 400 mg coupon[/url] [url=http://cytotectabs.quest/]buy cytotec online with paypal[/url]

 7. [url=http://cymbalta.digital/]cymbalta price comparison[/url] [url=http://finpecia.company/]proscar finasteride[/url] [url=http://fluoxetines.com/]prozac pills for sale[/url] [url=http://tamoxifena.online/]tamoxifen gel[/url] [url=http://furosemide.pics/]order lasix 100mg[/url] [url=http://thebarepharmacy.com/]online pharmacy 365[/url]

 8. buy generic finasteride [url=https://fenosteride.online/]online pharmacy finasteride 1mg[/url] finasteride 1mg price

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *