Bepaal je eigen succesvolheid

Alain de Botton haalt in zijn Ted Talk van vorig jaar een aantal punten aan waarom mensen tegenwoordig zo gefocust zijn op hun werk en de meeste mensen leven om te werken in plaats van te werken om te leven.Hij definieert de werksnobs, die ervoor zorgen dat succes tegenwoordig samenhangt met je werk en je salaris in plaats van hoe gelukkig je bent in je leven.

Maar wat is succes? Voor de meeste mensen wordt dat gedefinieerd door wat ze horen van andere mensen en de media; een groot huis, belangrijke baan of veel geld. Maar is dit echt wat je zelf zou willen? Het is belangrijk dat je zelf goed bedenkt wat het is wat je wilt zodat je daar dan voor kunt gaan. Het is namelijk vervelend als wat je wilt niet lukt, maar nog veel vervelender is het als je er op een gegeven moment achterkomt dat het helemaal niet is wat je zou willen.

Ga dus goed voor jezelf na hoe je je eigen succes ziet en ga daarvoor!

4 thoughts on “Bepaal je eigen succesvolheid”

  1. Een begenadigd spreker! Een goede manier om je succes te bepalen is te bedenken wat je zou doen als dit de laatste dag van je leven was. Wat wil je ervaren? Wie wil je om je heen hebben? Geld en bezittingen doen er dan ineens heel wat minder toe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *