Beste. Tijdperk. Ooit!

Economische crisis, fundamentalisme en terrorisme, milieuvervuiling, pfff, niet zo zeuren! We leven immers in een fantastisch mooie tijd! De wereld is op het moment zo ontzettend hard aan het veranderen, de meest futuristische technologieën liggen binnen handbereik en samenlevingen zijn zich opnieuw aan het uitvinden. Sta eens stil bij de veranderingen die we de afgelopen 10 jaar hebben gezien en je hoofd begint te tollen. En in de nabije toekomst zal er alleen nog maar meer gaan veranderen. De tijd waarin we nu leven, ons tijdperk, is met afstand het beste tijdperk ooit.

Nooit eerder was het mogelijk om van waar ook ter wereld te werken met mensen die duizenden kilometers weg zijn aan projecten die de hele wereld kunnen bereiken!

Nooit eerder was het mogelijk om in enkele tellen alle informatie over een willekeurig onderwerp op te zoeken en direct contact te leggen met de beste experts op dat gebied.

Nooit eerder was het mogelijk om een klein bedrag uit te lenen aan een arme ondernemer in een ontwikkelingsland van achter je bureau in slechts enkele seconden, gewoon, omdat je er zin in had!

Nooit eerder leefde mensen zo lang en gezond als nu. Ik verwacht zeker ouder als honderd te worden en daar dan ook nog van te kunnen genieten!

Nooit eerder was het zo makkelijk om je dromen uit te laten komen als je er maar voor gaat.

Nooit eerder was het zo gemakkelijk om de wereld rond te reizen. Andere culturen te ontdekken en vrienden overal ter wereld te maken (waarmee je vervolgens nog contact kunt houden als je thuis bent via Facebook).

Nooit eerder was het mogelijk voor de normale mens om de ruimte in te gaan. En hoewel je daar nu nog $200.000 voor betaald, wordt dat binnen een aantal jaar een stuk betaalbaarder.

Nooit eerder was het mogelijk om iets vanuit het niets de meest gecompliceerde en miniscule dingen te maken als nu met 3D printtechnologie.

Laat je dus niet beïnvloeden door alle negatieve berichtgeving over dat onze wereld naar de knoppen gaat. Heb vertrouwen in de toekomst en in het uitvindend vermogen van de mensheid en geniet nu van het heden met al het moois wat de wereld brengt!

(Liep al een tijdje met deze gedachtes rond, nu in een blogpost gezet na aanleiding van een post van Corbett Bar)


Comments

178 responses to “Beste. Tijdperk. Ooit!”