De voordelen van eigen vervoer

roadtripping

Reizen is leuk, dat hoef ik niemand te vertellen. Het begint vaak met reizen met een beperkt budget. Dus goedkope landen waar je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer. Openbaar vervoer is hoewel goedkoop, echter vaak langzaam en veel plekken zijn lastig te bereiken. Hierdoor ben je toch enigszins in je vrijheid beperkt, iets waar het bij reizen toch eigenlijk om draait.

De afgelopen trips heb ik echter steeds vaker een auto of ander vervoersmiddel gehuurd. Met een eigen vervoersmiddel kun je gaan en staan waar je wilt, is het makkelijker om verder te reizen als een plek niet bevalt en kun je net dat afgelegen strandje WEL bezoeken. Verschillende landen vragen om verschillende vervoersmiddelen. Dit zijn de trips die ik de afgelopen jaren heb gemaakt met gehuurd vervoer:

  • Verenigde Staten: om mijn schoonbroer te bezoeken die redelijk achteraf woont was het nodig om een auto te huren. Amerika is echter een land waar je eigenlijk niet zonder auto kunt. Winkels en toeristische attracties zijn vaak ver uit elkaar en het hele land is ingericht op auto’s.
  • Thailand: Hoewel het in thailand eigenlijk niet nodig is, is het wel leuk om een scootertje te huren en daarmee rond te crossen. Rian en ik hebben er verschillende eilandjes mee verkend en leuke strandjes en restaurantjes mee gevonden.
  • Australië: Als je gaat reizen in australië, dan huur je een camper. Lekker gaan en staan waar je wilt en je nooit zorgen hoeven maken waar je ‘s nachts gaat slapen. Zorg er alleen wel voor dat je altijd genoeg benzine hebt, want het volgende tankstation kan zomaar 500km verderop zijn.
  • Nieuw-Zeeland: Rian heeft hier met een vriendin een auto’tje gekocht toen ze 3 maanden gingen reizen. Het mooie is, dat als je het handig aanpakt zoals zij, je de auto vervolgens weer met winst kunt verkopen! Ben je echter korter in Nieuw Zeeland, dan kun je beter een auto huren.
  • Zuid-Afrika en Swaziland: Net als Australië en de VS is Zuid-Afrika een erg groot en uitgestrekt land waar het fijn is om eigen vervoer te hebben. Maar met een eigen auto kun je ook op safari gaan en met een kunde olifanten naast je auto, blijkt deze toch niet zo groot te zijn.

Wil je zelf een voertuig huren, dan loont het om goed online te vergelijken. Dit kan bij Nederlandse autoverhuursites, maar google ook eens via google translate op sites in het land waar je naartoe gaat. Scootertjes kun je echter vaak beter ter plekke huren. Een scootertje in Thailand gaat voor ongeveer €5 per dag.