December 2012: Steen voor Steen

December, het weekend van de maanden, een rare maand met veel feestdagen en de afsluiting van het jaar. Voor mij net als in November echter geen tijd voor weekenden, gewoon keihard doorwerken!

Afgelopen Maand: November 2012

Piet Heinstraat 18
Het kopen van een huis heeft toch wel behoorlijk wat voeten in de aarde, zeker als je een ondernemer bent. Nu snap ik het pas als mensen zeggen dat het moeilijk is om een hypotheek te krijgen, jeetje wat deed de Rabobank moeilijk. Van alles en nog wat moest ik aanleveren: jaarverslagen, prognoses van dit jaar en zelfs een organigram! Maar goed, uiteindelijk bleek alles in orde en hebben ze braaf een offerte afgegeven. Als alles nu vlotjes verloopt krijgen we vrijdag al de sleutel van ons paleisje!
Naast de hypotheek moest er ook nog een boel anders geregeld worden; de keuken, de uitbouw, aannemers, planningen, monumentenzorg en nog veel meer. Geen wonder dus dat ik niet aan alle gestelde focuspunten aandacht kon besteden …

App Development
Helaas moet ik bekennen dat hier de afgelopen maand helemaal niks aan is gebeurt. Het huis en betaalde klussen kregen voorrand.

Niche Sites
Minimale aandacht heb ik kunnen besteden aan m’n niche sites, er zijn wat linkjes gebouwd en een paar artikelen bijgekomen. Gelukkig zette de groei wel enigszins door die ik de afgelopen maanden al heb ervaren. En ik heb het doel bereikt voor dit jaar, de gecombineerde inkomsten van adsense en affiliate aankopen brachten in november ongeveer €200,- op, nice!

Pepergroen Game Studio
De meeste tijd ging deze maand naar betaalde projecten. Het project met People’s Playground om een sales training game te bouwen is netjes afgerond. Daarnaast ben ik begonnen aan de opvolger van de PacMan game voor GarantieMakelaars en moeten er 2 banner games worden gemaakt voor Sanoma Media. Later deze maand begint de productie van nog 2 andere klussen, dus ik heb m’n bakkie vol!

Focus voor December 2012

De laatste maand van het jaar zal in het teken staan van ons nieuwe huis. Rian heeft 2 weken vrij en we zullen veel moeten klussen, maar er moet ook gewoon gewerkt worden, dus wat ga ik de komende weken doen:

Piet Heinstraat 18
Opstaan en gaan slapen met ons huisje. We hebben ongeveer 2 maanden om alles te verbouwen voordat we moeten verhuizen en die tijd hebben we meer dan nodig. We willen namelijk:
CV aanleggen
het dak isoleren
de vloer isoleren
de badkamer vergroten met bad en wc
de wc onder verplaatsen
de trap naar de huiskamer verplaatsen
de vliering ombouwen tot bruikbare kamer
de keuken uitbouwen incl. nieuwe keuken
een houtkachel installeren
dubbel glas installeren
En dat allemaal ook nog eens met een beperkt budget! Dat betekend dus veel zelf doen en dat kost natuurlijk veel tijd.

Pepergroen Game Studio
Vooral veel werken aan klussen, eigenlijk zou ik het een en ander uit moeten besteden, maar ik kan het geld veels te goed gebruiken met de verbouwing, dus ik moet zelf aan de slag. Erg leuk werk hoor, maar wel vermoeiend. De afgelopen maand heb ik dagen van 10 tot 23 gemaakt en dat voorzie ik voor de komende weken ook nog wel gebeuren.


Deze maand is er helaas geen tijd voor side-projects zoals niche sites of Apps. Het begint wel te kriebelen om er aan verder te werken, omdat er nu toch echt wat structureler geld van binnenkomt en ik dit graag zou uitbreiden. Mooie plannen maar voor maken voor het nieuwe jaar!Comments

734 responses to “December 2012: Steen voor Steen”