Doelen Oktober 2011: Het sneeuwbaleffect

Er is niks zo motiverend voor je doelen als op vakantie gaan, want hoe sneller je je doelen bereikt, hoe sneller je weer op vakantie kunt gaan!
In september ben ik voor het eerst in Azië geweest, ik heb 2,5 week met mijn vriendin/vrouw (moet nog steeds aan die term wennen) door Thailand getrokken. Thailand is een enorm relaxt vakantieland, vriendelijke mensen, interessante cultuur, lekker eten, schitterende natuur en fantastische stranden. Het smaakt in ieder geval naar meer!

Afgelopen Maand

Ondanks de vakantie heb ik al mijn persoonlijke doelen van afgelopen maand gehaald:

 • Spreken op een event
  hoewel de opkomst erg mager was bij mijn sessie, heb ik er erg veel van geleerd. Ik vind het leuk om mensen te inspireren en te motiveren en wil dat dan ook vaker doen.
 • Laptops regelen voor straatkinderen in Honduras
  Ik heb ondertussen meer dan 10 laptops toegezegd gekregen door verschillende mensen, dus ik beschouw dit als een succes. Ik ben echter wel van plan om er nog een stuk of 10 te regelen zodat er ook een batch naar een school in Honduras kan.
  Heb jij nog een ouwe laptop liggen die stof verzameld, doneer hem dan!
 • Minder dan 80kg challenge
  Hoewel ik er nu weer net boven zit woog ik vlak na m’n vakantie onder de 80kg. Daarna heb ik het dieet wat los gelaten en ben ik weer wat aangekomen. Deze maand ga ik echter weer vrolijk verder met afvallen totdat ik op de 77,5kg zit.

Zakelijk ging het iets minder goed, er bleek na m’n vakantie toch te weinig tijd te zijn om alle doelen te halen.

  • Wattegeven.nl herlanceren
   Gelukt! Ik heb voor de komende maand een contentplan geschreven en wat punten op de site aangepakt.
  • 2 extra nichesites opzetten
   Mislukt ivm tijdgebrek
  • FairBodyCare linkbuilding
   Work in Progress, linkbuilding kost erg veel tijd
  • Backupsysteem opzetten

Gelukt! Ik heb nu een lokale en een cloudbased backup lopen via Crashplan

Nieuwe Doelen

Deze maand wil ik eens iets nieuws proberen. Doelen aanpakken via een snowball-effect. Ik merk dat ik doordat ik met veel dingen tegelijkertijd bezig ben soms moeite heb met focussen en dat ik daardoor niet zo opschiet. Het plan is dan ook om voor komende maand een serie doelen te stellen en die 1 voor 1 af te werken.

 

Prive doelen

Deze maand zijn er geen nieuwe doelen voor mijn persoonlijke ontwikkeling buiten de business om. Ik wil deze maand helemaal focussen op mijn zakelijke projecten. Natuurlijk ga ik wel nog verder met de doelen die ik vorige maand gesteld had.

 • Minder dan 77.5kg wegen
 • 20 computers vinden voor ProNiño

Professionele doelen

Zoals ik hierboven al beschreef wil ik projecten gaan snowballen, hiervoor ga ik de onderstaande doelen steeds in kleine hapbare brokken gieten, totdat ze af zijn en ik door kan gaan met het volgende doel.

FairBodyCare sitebezoek verdubbelen

Dit wil ik doen door verder te gaan met mijn linkbuilding strategie. Ook ga ik me deze maand focussen op het schrijven van guestposts en het doen van interviews op gerelateerde websites.

Wattegeven.nl vullen

Ik heb voor deze maand een contentplan geschreven waarin staat wanneer welke post online moet komen op Wattegeven. Idee is om iedere week 4 artikelen te schrijven over uiteenlopende onderwerpen. In het verleden heb ik gemerkt dat ik het lastig vind om consistent te bloggen, dus dit is best een challenge.
Verder zijn er nog wat dingetjes die ik graag nog aan de site zou willen aanpassen deze maand.

QuizControl Social SaaS applicatie

We hebben grote plannen met QuizControl, het afgelopen maanden hebben we onze quiz engine helemaal opnieuw gebouwd en alles is nu schitterend object georiënteerd en cloud based. Helemaal klaar voor de komende jaren! Binnenkort willen we met een web applicatie komen waarin iedereen zelf z’n quizjes aan kan maken. Deze tool wil ik deze maand helemaal uitgewerkt krijgen.

QuizControl flash template

Hoewel we met de nieuwe engine ook helemaal HTML5 gaan, blijken veel van onze klanten toch nog gehecht aan een flash template. Deze maand moet ook dan ook de nieuwe 2.0 standaard template afkomen.


Het irriteert me een beetje dat ik met zoveel projecten tegelijkertijd bezig ben, want naast deze projecten gaat het klantwerk ook nog gewoon door. Met de sneeuwbal methode hoop ik toch wat te doen aan de chaos en flinke slagen te maken. Ik houd jullie op de hoogte of het lukt!