€50 per week boodschappenchallenge

Heb jij enig idee hoeveel geld je uitgeeft aan je dagelijkse boodschappen? Ik ook niet! Totdat ik de afgelopen weken een paar keer op m’n kop kreeg van Rian die zag dat ik meer dan €100 per week uitgaf voor ons 2. Dit vond ze (en ik ook eigenlijk) een beetje veel. Want waar gaat dat geld allemaal naartoe? Ik had geen zin om het allemaal uit te pluizen aan de hand van kassabonnetjes dus ik heb wat anders verzonnen:

De €50 per week boodschappenchallenge!
De komende 4 weken ga ik proberen om iedere week voor maximaal €50 boodschappen te doen. Omgerekend is dat een dagelijks maaltijdbudget van €3,50 per persoon. Bijna de helft van wat het Nibud aangeeft als dagbudget voor een verantwoord voedingspakket!
Om de challenge wat overzichtelijker te maken heb ik de volgende spelregels bedacht:

De challenge begint op maandag 24 oktober en eindigt 4 weken later op zondag 20 november.

  1. Per week mag ik maximaal €50 euro aan boodschappen besteden, mocht ik geld overhouden aan het einde van de week dan mag dit meegenomen worden naar de volgende week.
  2. Voedsel dat al in huis is mag gewoon gebruikt worden.
  3. Er mag niet vaker als 2 keer per weer dezelfde maaltijd gegeten worden
  4. Het budget geldt alleen voor voedsel en dranken, andere boodschappen zoals wasmiddel en wc-papier hoeven niet hiervan gekocht te worden (bonuspunten als het wel lukt!).

Ik heb de volgende strategieën al bedacht om onder het budget te blijven:

  • Om goed bij te kunnen houden hoeveel geld ik nog heb, pin ik op maandag €50,- en betaal ik alles contant
  • Ik ga een maaltijdplanning maken van een paar dagen in de toekomst. Hierdoor hoef ik minder vaak boodschappen te doen en kan ik rekening houden met overgebleven ingrediënten met het koken om zo te besparen.
  • Vooral seizoensproducten kopen omdat die goedkoper zijn
  • De acties van de supermarkten in de gaten houden. Er zit een Albert Heijn, een Jumbo en een Lidl op loopafstand.

Ik heb erg veel zin in de challenge. Ik houd erg van lekker eten en koken doe ik graag. Lekker, gevarieerd en gezond koken op een budget is een leuke creatieve uitdaging.
Hoeveel besteed jij eigenlijk aan je boodschappen per week?Comments

1,089 responses to “€50 per week boodschappenchallenge”