Een nieuw leven voor je oude laptop!


ProNiño kids aan het werk op een oude laptop van een vrijwilliger

Heb jij ook nog ergens een oude laptop liggen? Die laptop die te oud is om te verkopen, maar het eigenlijk nog prima doet? Zonde om weg te gooien natuurlijk, maar wat moet je er dan mee?

Momenteel zamelen we even geen laptops in

Honduras

Al eerder op dit blog schreef ik over mijn avonturen in Honduras en het goede werk wat de Nederlandse stichting Homeless Child daar doet met ProNiño. Bij ProNiño vangen ze straatkinderen op en geven ze hen een nieuwe toekomst door ze onderdak en eten te geven en naar school te sturen. Maar net als hier is de computer en het internet een steeds belangrijker element in de Hondurese samenleving en is het dan ook cruciaal dat deze kinderen leren om met computers om te gaan. Helaas zijn er op heel ProNiño slechts 4 computers voor alle werknemers en de kinderen en ze kunnen dan ook iedere computer enorm goed gebruiken!

Doneer je oude laptop dan ook aan Homeless Child en ProNiño en help deze kids aan de tools die ze nodig hebben voor de wereld van morgen!

http://www.youtube.com/watch?v=iSC-9YIYvds

Rian geeft een kleine rondleiding door ProNiño

 

Wat gaan de kinderen met de laptops doen?

  • natuurlijk leren om te typen en te werken met computers en software.
  • huiswerk maken voor school.
  • dingen op te zoeken op internet
  • een aantal kinderen hebben al een Facebookaccount om contact te houden met hun eventuele familie of vrijwilligers uit het buitenland
  • en natuurlijk al die dingen die jij ook met je laptop doet!

 

Heb je dus nog een oude laptop in huis die je niet meer gebruikt? Geef deze dan door aan iemand die hem wel nog heel goed kan gebruiken!

Neem contact op met mij via twitter, e-mail of dit blog en ik zorg dat alle laptops in Nederland verzameld en naar Honduras verscheept worden. Mocht je eerst zeker willen weten dat alle prive data van je laptop af is dan kun je hier lezen hoe je veilig je harde schijf moet wissen.

Alvast super bedankt!

PS. Oude (smart)phones zijn ook zeer welkom!


UPDATE

Je kan de laptop als je op Utrecht centraal station bent ook achterlaten bij Seats2Meet. Daar kan je vragen naar Chantal Drenthen. Seats2Meet is zo vriendelijk geweest aan te bieden om als ‘centrale locatie’  te dienen waar laptops achtergelaten kunnen worden.

Super bedankt Seats2Meet en Bas voor het regelen hiervan!

Momenteel zamelen we even geen laptops in


DONATIE UPDATE
De volgende mensen hebben al een oude laptop gedoneerd! Super bedankt!