Een nieuw leven voor je oude laptop!


ProNiño kids aan het werk op een oude laptop van een vrijwilliger

Heb jij ook nog ergens een oude laptop liggen? Die laptop die te oud is om te verkopen, maar het eigenlijk nog prima doet? Zonde om weg te gooien natuurlijk, maar wat moet je er dan mee?

Momenteel zamelen we even geen laptops in

Honduras

Al eerder op dit blog schreef ik over mijn avonturen in Honduras en het goede werk wat de Nederlandse stichting Homeless Child daar doet met ProNiño. Bij ProNiño vangen ze straatkinderen op en geven ze hen een nieuwe toekomst door ze onderdak en eten te geven en naar school te sturen. Maar net als hier is de computer en het internet een steeds belangrijker element in de Hondurese samenleving en is het dan ook cruciaal dat deze kinderen leren om met computers om te gaan. Helaas zijn er op heel ProNiño slechts 4 computers voor alle werknemers en de kinderen en ze kunnen dan ook iedere computer enorm goed gebruiken!

Doneer je oude laptop dan ook aan Homeless Child en ProNiño en help deze kids aan de tools die ze nodig hebben voor de wereld van morgen!

http://www.youtube.com/watch?v=iSC-9YIYvds

Rian geeft een kleine rondleiding door ProNiño

 

Wat gaan de kinderen met de laptops doen?

 • natuurlijk leren om te typen en te werken met computers en software.
 • huiswerk maken voor school.
 • dingen op te zoeken op internet
 • een aantal kinderen hebben al een Facebookaccount om contact te houden met hun eventuele familie of vrijwilligers uit het buitenland
 • en natuurlijk al die dingen die jij ook met je laptop doet!

 

Heb je dus nog een oude laptop in huis die je niet meer gebruikt? Geef deze dan door aan iemand die hem wel nog heel goed kan gebruiken!

Neem contact op met mij via twitter, e-mail of dit blog en ik zorg dat alle laptops in Nederland verzameld en naar Honduras verscheept worden. Mocht je eerst zeker willen weten dat alle prive data van je laptop af is dan kun je hier lezen hoe je veilig je harde schijf moet wissen.

Alvast super bedankt!

PS. Oude (smart)phones zijn ook zeer welkom!


UPDATE

Je kan de laptop als je op Utrecht centraal station bent ook achterlaten bij Seats2Meet. Daar kan je vragen naar Chantal Drenthen. Seats2Meet is zo vriendelijk geweest aan te bieden om als ‘centrale locatie’  te dienen waar laptops achtergelaten kunnen worden.

Super bedankt Seats2Meet en Bas voor het regelen hiervan!

Momenteel zamelen we even geen laptops in


DONATIE UPDATE
De volgende mensen hebben al een oude laptop gedoneerd! Super bedankt!

 


278 thoughts on “Een nieuw leven voor je oude laptop!”

 1. heb je mijn oude al bij die 10 geteld? Die mag je ook hebben. Ik zal zo een actie opzetten op HNWb en ik heb de toezegging van Seats2Meet dat we mensen daar hun oude laptop als inzamelpunt mogen achterlaten. 

 2. Goed initatief Martijn! Wij hebben nog een oude pentiumIII, kun je daar ook nog wat mee, of is dat te oud? Laptop werkt nog en heeft wifi. laat maar wat weten. Groet, Paul

 3. Hoi Paul, zeker kunnen we die laptop nog gebruiken! Zou je mij misschien kunnen mailen op martijn [] pepergroen [] nl dan kunnen we het een en ander kortsluiten.
  Dank!

 4. Beste Martijn,

  Ik vroeg me af of jullie nog steeds oude laptops kunnen gebruiken. Wij hebben er op mijn werk nog wel een aantal (+/- 20 stuks) liggen die ik kan leeghalen.
  Anders gaan ze toch ter vernietiging weg.

  Groet,
  Willeke

 5. Dag Martijn,

  Ik heb ook nog twee oude laptops over. Als jullie die nog kunnen gebruiken, kan ik ze wel een keer bij Seats2Meat brengen.

  Groet,
  Debbie

 6. Dag Martijn,

  Hoe gaat het met je initiatief? Mijn vraag is hoe oud mag t zijn. Ik heb hier een 13 jaar oude Toshiba, leeg, doet t nog maar of jullie er nog wat mee kunnen?
  Dat zelfde geldt voor een bakje mobiele telefoons dat ik hier heb liggen.
  Hoor graag van je.
  Sjoukje

 7. Pingback: 3aggressively

 8. I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

 9. Хорошо направленными жестокостями (если, говоря про дурное,
  можно употребить слово «хорошо») я назову такие,
  к каким прибегают в случае необходимости для укрепления своей власти; однажды
  укрепив последнюю, правители
  на них не настаивают, но заменяют их мерами возможно
  более полезными для подданных.
  Как вернуть интерес к жизни в любом возрасте

 10. Additionally, phosphorylation of STAT3 at S727 which is required for boosting the transcriptional activity as well as non canonical activities, such as mitochondrial protection 40, was also enhanced, while Akt or ERK was not activated at this point Fig buy liquid cialis online 5 9 De esta forma, las implicaciones que tiene la detecciГіn tardГ­a de la enfermedad no sГіlo se deben al alto peso que tiene la atenciГіn de la enfermedad en fases tardГ­as en el presupuesto de las instituciones, sino de manera aГєn mГЎs importante en el pronГіstico para la vida de las mujeres

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *