Electronisch opstijgen en landen

Het uitzetten van al je electronische apparaten tijdens het opstijgen en landen van een vliegtuig is (naast het geen vloeistoffen meenemen) wel de meest belachelijke regel tijdens een vlucht. Er blijkt ook geen enkele wetenschappelijke grond te zijn voor een dergelijke regel.

Niet alleen is het een onnodige regel, maar wat moet ik dan doen in de tijd dat ik geen games mag spelen op m’n DS, geen muziek mag luisteren op m’n iPhone en geen boeken mag lezen op m’n Kindle? Hoe komen jullie die tijd door?

P.S. Ik vergeet altijd m’n laptop uit te zetten tijdens een vlucht en voel me altijd toch een beetje als die kid hierboven 🙂
P.S.II Hoe zit het eigenlijk met digitale horloges?

19 thoughts on “Electronisch opstijgen en landen”

  1. De regel is ingesteld in de veronderstelling dat het magnetische veld rond elektronische apparaten de meetapparatuur in het vliegtuig stoort. Je kunt je voorstellen, dat o.a. een kompas, dat gebruik maakt van het magnetische veld van de aarde om het noorden aan te geven, niet heel erg veel waard is als het stoort. Mythbusters heeft “onderzoek” gedaan naar de storing, maar kwam tot de conclusie dat het onzin is. Het magnetische veld dat bijv. een mobiele telefoon opwekt, is te zwak om de apparaten te storen. Bij Air Crash Investigation (National Geographic) heb ik het ooit langs zien komen (een crash door elektronica), maar ook die claim kon niet gegrond worden. In theorie is het mogelijk, uiteraard. 

    Tijdens het landen sliep ik ooit ;-).

  2. For my thesis, I consulted a lot of information, read your article made me feel a lot, benefited me a lot from it, thank you for your help. Thanks!

  3. We also provide mechanistic basis for the phenotypic effects of 4a1 buy cialis with paypal After a year, they then interviewed the couples three more times about the expenses, including money spent on clinic visits and procedures, medications and miscellaneous items such as travel and parking

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *