Ik ben een iOS developer

Plots drong het tot me door: ik ben een iOS developer! En voor het gemak doe ik er ook nog Android development bij.
Ik heb de neiging om steeds nieuwe dingen te leren zodat ik mijn plannen en ideeën kan uitwerken en vormgeven, dus toen bleek dat FruitFrenzy niet echt lekker speelde op web en het meer een mobile game bleek, ben ik in research mode gegaan.

Al snel kwam ik bij Corona SDK uit, een mooi systeem waarbij je 1 keer een game programmeerd en vervolgens kan exporteren naar native iOS en Android apps. Ik moest er wel een nieuwe programmeertaal voor leren genaamd Lua, maar die was snel onder de knie. Ook de API’s van Corona zijn erg handig en maken direct connectie met de functionaliteiten van de telefoon zoals de giroscoop en de gps. Binnen no-time had ik dan ook een proof-of-concept voor Fruit Frenzy gemaakt die ik nu aan het uitwerken ben tot de eerste demo.

Maar kun je ook serieuze apps maken met Corona? Ik besloot dat uit te testen door een registratie-app te maken voor mijn oogdruppels. Ik moest namelijk 9 druppels per dag doen en ik vergat het nogal eens. Dus op een avond besloot ik er een app voor te klussen. 2 knoppen om te registeren welke druppel ik had genomen en dat werd dan in een overzichtelijk lijstje getoond. In 3 uurtjes was het gepiept, terwijl ik nog nooit een app had gemaakt!

Ondertussen heb ik al allemaal leuke app ideeën dus wie weet staan er binnenkort een aantal van in de store. Mocht je zelf nog een app nodig hebben, laten we eens babbelen!Comments

342 responses to “Ik ben een iOS developer”