Februari 2012: Going Down Under

Januari begon als een leuke maand, vol energie stortte ik me op nieuwe projectjes en activiteiten, maar al snel bleek dat de de wereld er snel anders uit zou gaan zien.
Na dik 7 jaar tegen zijn kanker gevochten te hebben is eind januari mijn schoonvader gestorven. De laatste weken zijn we extra veel bij hem geweest en is er weinig van werken gekomen. Na zijn sterven stond de wereld op zijn kop en werden we helemaal verzwolgen door onze emoties en het regelen van een begravenis.

Januari was dus niet zo’n beste maand …

Afgelopen Maand: Januari

Toch is er in januari nog wat vooruitgang geboekt op verschillende vlakken.

QuizControl
We hebben met het team een planning gemaakt voor de launch van ons nieuwe product. Er moet nog veel gebeuren en natuurlijk lig ik door al het gebeuren al achter op schema. Maar toch is er al veel progressie geboekt en denk ik dat de deadline nog wel te halen valt.

Game Licensies
Helaas bleek het niet mogelijk om mijn oude quizgames op FlashGameLicense.com te zetten omdat er met Spil Games een exclusieve licensie was afgesproken. Een beetje een tegenvaller natuurlijk, maar het geeft ook kansen. Ik heb besloten om in eigen beheer een leuke flash game te ontwikkelen en deze zo aan te bieden. Hierover zo meer.

Niche Sites
Afgelopen maand ben ik bezig geweest om een aantal nieuwe niche sites op te zetten. Na mijn ervaringen met de goudvissen website ben ik gaan zoeken naar wat potentieel winstgevendere niches. Ondertussen heb ik 3 nieuwe sites gemaakt die langzaam beginnen te ranken in Google. Eigenlijk wilde ik er in Januari 8 lanceren, maar door de omstandigheden is dit niet gelukt.

Focus voor Februari

Waar februari sowieso een korte maand is, is deze voor mij slechts 2 weken. 17 februari vlieg ik namelijk voor een 4 weken duurde trip naar Australië. De hoofdreden is ee bruiloft van vrienden in Perth, maar als je daar dan toch bent kun je het er maar beter van nemen. Australië wordt meer een reis als een werkvakantie. Ik neem m’n laptop wel mee, maar veel werktijd plan ik niet in.

Tussen de reis en alle nasleep van de begravenis zijn er krap 2 weken over om dingen gedaan te krijgen. Deze 2 weken zal ik dus super gefocussed moeten werken. ik denk dat ik de pomodoro techniek maar eens structureel moet gaan toepassen.
Voor dat ik naar Australië vertrek wil ik de komende dingen gedaan krijgen:

Nichesites
Proberen om in de top 10 in Google komen te staan voor een aantal belangrijke keywords. Zodoende komt er toch geld binnen als ik op een strandje lig down under. Dit zal echter maar een beperkt bedrag zijn, maar toch!

QuizControl Backend Design
Onze nieuwe tool krijgt een compleet nieuwe backend. De wireframes zijn al af en nu is het zaak dat de designs afkomen zodat development niet stil ligt als ik in Australië ben.
Gelukkig heb ik al wat ideeën over het design en liggen er al een aantal elementen op de plank.

Wonder Tree
Ik ben bezig met een nieuwe game! Na nog eens goed naar de verdienmodelen van online games te hebben gekeken heb ik bedacht dat hier gewoon business in zit. Om uit te testen of dit echt zo is ben ik begonnen met de ontwikkeling van een casual game. Het idee is dat de speler combinaties moet maken van fruit dat aan een boom groeit. Er is een tijdselement en een puzzle element dat gecombineerd voor (hopelijk) een verslavende game gaat zorgen!
De eerste prototypes en designs zijn al klaar, maar er moet nog veel gebeuren. Het doel is om voor Australië een beta van de game klaar te hebben, zodat publishers daar tijdens mijn afwezigheid op kunnen bieden.


Naast de 3 grote projecten lopen er ook nog tal van kleine dingetjes die ook aandacht vragen én ik moet natuurlijk ook wat voorbereidingen treffen voor de trip. De komende 2 weken zullen dan ook bijzonder hectisch zijn, helemaal omdat ik ook nog vaak bij mijn schoonmoeder wil zijn om haar te steunen.
Denk dat we dan ook echt aan vakantie toe zijn als we op het vliegtuig stappen!Comments

11 responses to “Februari 2012: Going Down Under”