Januari 2013: Klusserdeklus

Image-fixed

Een nieuw jaar, een nieuw begin? Nee, we gaan gewoon door met waar we mee bezig waren: veel werk, veel klussen en veel leuke dingen!

Afgelopen maand: December 2012

Piet Heinstraat 18
Ik ben de trotse eigenaar van een huis, nou ja, huis … uiteindelijk hebben we alleen de buitenste muren laten staan! 7 December kregen we de sleutel en we zijn gelijk begonnen met slopen, de indeling moest namelijk anders, we wilde een badkamer en een zolderverdieping. Veel werk dus, maar hoeveel werk, dat hadden we niet helemaal door.
De afgelopen maand hebben we echter veel gedaan, het huis is kaal gesloopt, de zolder zit erin, de bovenverdieping begint vorm te krijgen en Rian en ik hebben heel veel beslissingen gemaakt over het hoe en wat.
Het lastige is dat we geen aannemer hebben die alles doet, daarom moeten we zelf steeds op zoek naar mensen om de ingewikkelde dingen te doen zoals electra en leidingen. Erg leerzaam en ik denk uiteindelijk ook goedkoper, maar het kost wel erg veel tijd en levert ook veel onzekerheid op.
Het plan is om half februari te verhuizen, hoe ver alles dan af is kunnen we nog moeilijk overzien. Fingers crossed!

Pepergroen
Op het zakelijk front was alles rustig en hectisch tegelijk. Alle tijd ging in het huis zitten waardoor ik weinig aan werk toe kwam. Dat werd soms wel erg hectisch als dingen afmoesten. Gelukkig was het ook een redelijk rustige periode omdat veel bedrijven met kerst dicht waren.

Focus voor Januari 2013

Huis Huis Huis
What else to say. 15 februari moeten we verhuizen, en we hebben nog geen stroom, wc & badkamer. Er moet dus nog enorm veel gebeuren, de meeste tijd deze maand zal dus ook wel weer in het huis gaan zitten. Het kost veel energie, maar het is enorm leuk en leerzaam!

Werk
Het is lastig een balans te vinden tussen werken en klussen. Door goed te timeboxen probeer ik toch wat focus op werk krijgen, maar het huis blijft aan me trekken.
Als ik toch tijd vind, besteed ik die aan een klantproject en de uitbreiding van m’n nichesite emperium.
Gelukkig is het klussen aan het huis ook geen verspilling omdat we er waarde in ons huis mee creeëren, dus eigenlijk is het ook gewoon werken!


Net als bij mijn ondernemingen wist ik eigenlijk bij het kopen van het huis niet helemaal waar ik aan begon. Alles lijkt alsof het allemaal goed te doen is en niet veel tijd kost. Al snel blijkt echter dat dingen toch complexer zijn dan ze innitieel bedacht zijn, maar altijd des te interessanter en leuker. Een huis verbouwen is ook gewoon ondernemen!Comments

104 responses to “Januari 2013: Klusserdeklus”