Nooit een saai moment in K-Island

De lente laat weer af en toe zijn neus zien, zo ook afgelopen zondag, waarbij de temperatuur in het zonnetje aangenaam genoeg was om even op het balkon te gaan zitten. Genietend van een late lunch met mijn knappe echtgenote wordt mijn aandacht ineens getrokken door snelle bewegingen aan de rand van mijn blikveld.
Bij nadere blik blijkt zich een lichtelijk bizar tafereel af te spelen in de brandgangen achter onze flat. 3 jonge knapen met lichtgetinte huidskleur rennen voort terwijl ze 2 luxe uitziende fietsen met zich mee dragen.
Af en toe blijven ze staan en kijken ze gespitst om zich heen of iemand ze ziet. Het is natuurlijk onnodig om te zeggen dat ik die hele gebeuren erg verdacht vind aandoen.

De jongens bevinden zich nu pal achter onze flat maar hebben mij niet in de gaten. Mijn verbazing is echter groot als ze een zijgang inlopen die leidt naar de tuin van mijn onderburen, het zou toch niet mijn onderbuurjongen zijn die zich hier vermoedelijk bezig houdt met zaken die het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen!
De knapen houden even halt bij het tuinhek dat inderdaad wordt geopend door één van de jongens.
De heren met de vlugge handjes beginnen vervolgens hun buit te inspecteren en te overleggen welke elementen van de fietsen verwijderd moeten worden om deze ontraceerbaar te maken.
Ik heb genoeg gezien en ik bel 0900-TUIG om de popo te alarmeren.

 

Nog geen 3 minuten later staan de helden in het blauw bij ons in de achtertuin.

Eerst wordt er nog een ogenschijnlijk gemoedelijk gesprek met de jongeheren aangeknoopt. Deze spelen natuurlijk de vermoorde onschuld. Van de fietsen is op dat moment geen spoor meer te verkennen, want deze waren inmiddels al naar het fietsenhok verplaatst.

Dan gaat mijn telefoon en wordt ik gevraagd om andermaal mijn verhaal te doen. De feiten worden gecontroleerd en de door mij beschreven tweewielers worden gevonden.

De zaak blijkt nu zo klaar als een klontje en het rijwielroversdrietal wordt onder arrest geplaatst. Eén van de rakkers is het hier niet mee eens en verzet zich, waarna hij door een vrouwelijke diender in bedwang wordt gehouden.

Na deze kleine schermutseling worden de drie schelmen afgevoerd en worden de fietsen andermaal weggesleept, ditmaal terug naar hun rechtmatige eigenaren.

Ja ja, nooit een saai moment in K-island.

58 thoughts on “Nooit een saai moment in K-Island”

 1. Ha, super goed! Waar woon je in K’eiland? Bij mij in de straat (monetln) ook een hoop onrust. Je hoeft niet bang te zijn om niets te beleven hier in de wijk 🙂

 2. Fijne jongetjes.
  Ik ben blij dat ik een wolf in schaapskleertjes heb.
  (lees: een aftandse fiets die ontzettend lekker rijdt!)

 3. Kijk, dat zouden meer brave burgers moeten doen!
  Overigens is het: geen spoor meer te BEkennen, in plaats van VERkennen.
  Voor de rest, hulde!

 4. Chapeau!
  Maar ben je nu niet bang dat de desbetreffende schavuiten ‘verhaal’ komen halen bij je? Ze zullen nu wel weten waar je woont.

 5. kees tandvlees

  als ze verhaal komen halen laat het ook even weten,dan kom ik je helpen. Henk.

 6. Zomaar een Hollander

  Goede actie!!
  Nu wens ik je alleen nog succes met de 10 neven en 12 achterneven en 7 broers die je zullen komen lastig vallen, omdat je hun hebt gestoord tijdens het werk.

 7. Morgen lopen de knaapjes weer gewoon vrij rond. Misschien komen ze nog wel verhaal halen bij de cameraman. Is namelijk “haram” om gefilmd te worden…

 8. Voor dit soort zaken is het beter om gelijk 112 te bellen. Daar is dit noodnummer ook voor bedoeld. Dank voor je attente reactie op hetgeen je hebt zien gebeuren.

 9. U denkt niet dat u daarmee een inflatie van straffen veroorzaakt. Wat zou een moordenaar dan moeten krijgen volgens u?

 10. Hopelijk krijgen ze een spuitje of een vuurpeloton. Ophangen net zo hoog dat de honden er nog bij kunnen is ook goed!

  Kut marokkanen!

 11. Sorry was een beetje grof, ik neem kut marokkanen terug. Dan kan ik dat op straat weer gebruiken…

 12. De knapen zullen u dit niet in dank hebben afgenomen. Maar zeker wel een goede actie van u een dikke 10 ++++

 13. Air van Boven Dorens

  Succes met je toekomstige verhuizing, dit gaan ze je niet snel vergeven…

 14. Hahaha lees ik zondag nog je blog over je goudvis niche, lees ik vandaag een bericht over je op geenstijl.nl! Goed bezig 😉

 15. Martijn is een held !
  !00.000 meer van jouw kaliber in ons land en tuigdorp is niet meer nodig.
  Hulde.

 16. Een kopje thee drinken op het bureau en dan mogen ze weer de straat op. Klaar voor het volgende avontuur.

 17. nee hier is het toch echt zonder T, aangezien het onderwerp, 2e persoon ev, er achter staat. spellingswonder

 18. Dat heb je goed gedaan Martijn,maar je nachtrust ben je kwijt vrees ik met dat Marokkaanse tuig.Die gaan wraak nemen,daar kan je gif op in nemen.
  Filmcamera maar weer gereed houden voor vervolg filmpje.

 19. Wat een held, geef deze man maar een medaille hoor. Als je echt zo overompeld was door hun gedrag, waarom sprak je ze dan niet meteen aan? Nee, maar meneertje bespioneert zoals een “brave burger” dat hoort te doen en zet alles maar op internet. En wat heeft huidskleur of afkomst hiermee te maken? Geen ene moer, precies! Ach.. de hartverwarmende laffe mensen die de standaard vormen van onze samenleving.

 20. Bel maar als ze je leven komen verkloten .. Dan verdwijnen ze “plots” om nooit meer terug te komen.

 21. Naar aanleiding van dit briljante filmpje het volgende.

  Voor een nieuw tv programma en website zijn wij op zoek naar benadeelden/slachtoffers van veelplegers
  die wij actief zullen helpen de daders in kaart te brengen en vervolging van justitie mogelijk te maken.

  Daarvoor willen wij in contact komen met slachtoffers of ex-slachtoffers. Ook zijn wij op zoek naar
  AV (video) materiaal van veelplegers. Uw privacy is uiteraard gewaarborgd. Gebruik van het materiaal
  alleen in overleg en na uw schriftelijke toestemming.

  Wij horen graag van U
  redactieteam veelplegers.com
  veelplegers@hvdg.com

Comments are closed.