Nooit een saai moment in K-Island

De lente laat weer af en toe zijn neus zien, zo ook afgelopen zondag, waarbij de temperatuur in het zonnetje aangenaam genoeg was om even op het balkon te gaan zitten. Genietend van een late lunch met mijn knappe echtgenote wordt mijn aandacht ineens getrokken door snelle bewegingen aan de rand van mijn blikveld.
Bij nadere blik blijkt zich een lichtelijk bizar tafereel af te spelen in de brandgangen achter onze flat. 3 jonge knapen met lichtgetinte huidskleur rennen voort terwijl ze 2 luxe uitziende fietsen met zich mee dragen.
Af en toe blijven ze staan en kijken ze gespitst om zich heen of iemand ze ziet. Het is natuurlijk onnodig om te zeggen dat ik die hele gebeuren erg verdacht vind aandoen.

De jongens bevinden zich nu pal achter onze flat maar hebben mij niet in de gaten. Mijn verbazing is echter groot als ze een zijgang inlopen die leidt naar de tuin van mijn onderburen, het zou toch niet mijn onderbuurjongen zijn die zich hier vermoedelijk bezig houdt met zaken die het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen!
De knapen houden even halt bij het tuinhek dat inderdaad wordt geopend door één van de jongens.
De heren met de vlugge handjes beginnen vervolgens hun buit te inspecteren en te overleggen welke elementen van de fietsen verwijderd moeten worden om deze ontraceerbaar te maken.
Ik heb genoeg gezien en ik bel 0900-TUIG om de popo te alarmeren.

 

Nog geen 3 minuten later staan de helden in het blauw bij ons in de achtertuin.

Eerst wordt er nog een ogenschijnlijk gemoedelijk gesprek met de jongeheren aangeknoopt. Deze spelen natuurlijk de vermoorde onschuld. Van de fietsen is op dat moment geen spoor meer te verkennen, want deze waren inmiddels al naar het fietsenhok verplaatst.

Dan gaat mijn telefoon en wordt ik gevraagd om andermaal mijn verhaal te doen. De feiten worden gecontroleerd en de door mij beschreven tweewielers worden gevonden.

De zaak blijkt nu zo klaar als een klontje en het rijwielroversdrietal wordt onder arrest geplaatst. Eén van de rakkers is het hier niet mee eens en verzet zich, waarna hij door een vrouwelijke diender in bedwang wordt gehouden.

Na deze kleine schermutseling worden de drie schelmen afgevoerd en worden de fietsen andermaal weggesleept, ditmaal terug naar hun rechtmatige eigenaren.

Ja ja, nooit een saai moment in K-island.Comments

58 responses to “Nooit een saai moment in K-Island”