November 2011: Richtingen

Na 3 maanden experimenteren met een doelenpost waarin ik mijn doelen voor de maand uiteenzet merk ik dat het voor mij persoonlijk toch niet het gewenste resultaat heeft. Ik wist al wel dat ik niet zo van de doelen ben, maar hoopte dat te worden door deze serie blogposts.

En als iets niet werkt, dan moet je het veranderen of er maar gewoon mee ophouden.

Ik heb wel gemerkt dat ik het erg leuk vind om af en toe een blogpost te schrijven over mijn persoonlijke ontdekkingen en bevindingen in de wereld van lifestyle design, ondernemen en andere dingen die ik interessant vind. En deze maandelijkse posts helpen me wel om na te denken over een zekere focus. Dus we gaan door met de maandelijkse posts, maar dan in een iets ander format. In plaats van doelen ga ik richtingen aangeven waarin ik me wil ontwikkelen.

Oktober 2011

Afgelopen maand was er een van hoogte- en dieptepunten. Zakelijk ging het niet zo goed, ik verloor mijn belangrijkste klant (mooi onderwerp voor een nieuwe blogpost) waardoor ik een week flink terneergeslagen was en mijn zakelijke richting kwijt was. Maar aan de andere kant vierde ik in oktober ook mijn verjaardag en heb ik veel tijd met vrienden en familie besteed, wat weer wat mooie momenten in mijn leven heeft opgeleverd.

Afgelopen maand ben ik ook begonnen met het sneeuwballen van mijn todo’s. Ik vind dit zeer fijn werken en heb de techniek wat verder geperfectioneerd. Ik deel een groter project op in kleine subprojectjes, die hooguit een dag of zo kosten. Die subprojectjes deel ik weer op in todo’s. En die todo’s tik ik 1-voor-1 af, vaak door ze ook nog op te delen in mini-actionables. Dit werkt erg goed voor mij, omdat ik vaak moeite heb met opstarten van iets. Door een nieuwe todo op te delen in een heel klein dingetje, is deze stap een heel stuk kleiner en doe ik hem ook!
Deze sneeuwbaltechniek is echter ook 1 van de redenen dat doelen niet zo goed werken en daarom heb ik de richtingen bedacht. Een richting is wat minder strak als een doel en werkt dus ook minder verlammend. Het mooie aan richtingen is, is dat je ook maar 1 richting tegelijk op kan. Dus raak ik niet in de verleiding om met teveel dingen tegelijk bezig te zijn.

Richtingen voor November

Aangezien je slechts in 1 richting kan lopen, kan ik slechts met 1 project tegelijk bezig zijn. Als dit (sub)project is afgerond, kan ik een volgende richting op. Voor november moet ik dus een soort route inplannen met verschillende richtingen en kijken hoe ver ik kom op de route.

1. Wattegeven verdienmodel

Ik begin steeds blijer te worden van Wattegeven.nl. De site ziet er mooi uit, ik vind het schrijven van content ervoor leuk, en langzaamaan komt er ook steeds meer bezoek. Nu is het dan ook tijd om te kijken of er ook echt geld te verdienen valt aan de site.
Als ik iets geleerd heb de laatste tijd is dat ik niet zelf iedere keer het wiel opnieuw uit moet proberen te vinden. Daarom ga ik het verdienmodel van gifts.com kopiëren. Zij verdienen geld met affiliatie sales en presenteren leuke cadeausuggesties aan de hand van profielen. De komende maand ga ik een eerste aanzet doen om dit model te kopiëren om te kijken of het aanslaat. De naderende Sinterklaas/Kerst periode lijkt me hier een mooi onderwerp voor.

2. QuizControl Sales

Nu mijn main-inkomstenbron is opgedroogd, zal ik op zoek moeten naar nieuwe. Het is dus weer tijd om mijn salespet op te zetten en afspraken te maken. Ik geloof dat onze quizgames het makkelijkste te verkopen te zijn en ik heb al een lijst gemaakt van prospects. De komende tijd dus veel afspraken maken en kijken of we wat vis kunnen vangen!

3. 5-voor-12 voor FairBodyCare

Het is ondertussen 5-voor-12 voor FairBodyCare, hoewel het bezoek van de site is verdubbeld, komen er nog veels te weinig orders binnen voor een gezonde business. We hebben dan ook afgesproken om de boel tot het einde van het jaar nog aan te kijken, maar als er dan geen structurele verbeteringen waarneembaar zijn, dan moet de stekker eruit. Ik ben echter een beetje door mijn ideeën heen over hoe nog klanten te trekken, dus als je nog goede ideeën hebt, laat het me weten!


3 Richtingen lijken me wel genoeg voor een maand, natuurlijk hoef ik niet iedere dag dezelfde richting op te gaan en mag ik ze een beetje afwisselen. Idee is echter dat ik voornamelijk dezelfde richting blijf volgen totdat ik het eindpunt heb bereikt.
Wat vinden jullie van m’n nieuwe plannen?Comments

714 responses to “November 2011: Richtingen”