Oktober 2012: Back to Business

Het is meer dan een half jaar geleden sinds de laatste maandelijkse update, tijd dus om die traditie weer op te pakken!
Wat er in dat halve jaar allemaal is gebeurt is te veel op om te noemen en het meeste herinner ik me niet eens, dus laten we maar bij september verdergaan:

Afgelopen Maand: September 2012

September was weer zo’n maand van pieken en dalen, aan het begin van de maand zag ik het zakelijk en financieel allemaal niet meer zo zitten; ik had al langere tijd geen goede klussen meer gehad, Rian en ik konden maar geen leuk huis vinden om te kopen in Utrecht en er werd bij mijn vader een agressieve vorm van prostaatkanker geconstateerd. Oh ja, en de organisatie waar Rian werkt rommeld enorm en de kans zit er dik in dat ze daar dit jaar nog weg gaat.
Aan de andere kant van het spectrum is mijn vader succesvol geopereerd (hoewel we nog niet helemaal out-of-the-woods zijn), heb ik 2 nieuwe leuke klussen weten te scoren en bieden de veranderingen op Rian d’r werk de mogelijkheid om volgend jaar misschien weer voor langere tijd op reis te gaan (waardoor we toch geen huis hoeven te kopen).
Zoals je misschien wel kunt begrijpen voelde september dus aan als een achtbaanrit van emoties!

Pepergroen Game Studio
Mijn main business is nog altijd Pepergroen, mijn eigen game studio. Helaas bleek deze maand dat we niet op de goede weg waren met onze eigen game Fruit Frenzy, de game blijkt eigenlijk helemaal niet leuk te zijn! Gevalletje kill-your-darlings en we hebben alweer een nieuw concept bedacht. We zullen echter bijna van scratch moeten verdergaan, maar we zijn nog steeds gemotiveerd! Helaas hebben we op het moment weinig tijd want:
er zijn 2 nieuwe klussen binnengesleept!
Samen met People’s Playground werk ik nu samen om een serieus game te maken voor een grote financiele partij om hun salesforce te trainen. De game zal een soort simulatie worden van een best practive op het gebied van sales, inclusief sales gesprekken. Erg complexe materie, maar het begint al aardig vorm te krijgen!
Daarnaast kwam op het einde van de maand nog het nieuws binnen dat het NiNSee akkoord was met het maken van een game over slavernij. Deze game moet zowel online als mobiel te spelen zijn, ook een erg grote klus dus!

Aqcuisitie
Ondanks de 2 grote projecten die nu lopen is het de afgelopen maanden erg rustig geweest op zakelijk gebied. Ik vind het altijd flauw om de crisis de schuld te geven en steek liever de hand in eigen boezem, maar het is zeker moeilijker om opdrachten binnen te slepen. Eerst dacht ik dat het vooral aan mij lag, omdat mijn aqcuisitie erg marginaal was, maar naarmate ik meer mensen sprak, blijkt dat iedereen in de media business het moeilijk heeft.
Desalnietemin ben ik door gegaan en heb toch wat afspraken binnen weten te tikken, sommige lijken zelfs veel protentie te hebben. Aqcuisitie is iets dat ik vaak vergeet als ik klussen heb lopen, maar eigenlijk is het iets wat ik standaard iedere week even moet doen om een constante flow aan projecten te behouden.

App Development
Door de ontwikkeling de afgelopen maanden van FruitFrenzy ben ik behoorlijk kundig geworden in het programeren van iOS applicaties. Naast games leek het me ook leuk om eens een meer serieuze app te maken, gewoon om uit te proberen. De afgelopen maand ben ik dan ook bezig geweest om een app te maken om voors-en-tegenlijstjes te maken. Deze is nu zo goed als af en gaat bijna de store in.
Er zit nog een groter verhaal achter de ontwikkeling van deze app, maar daarover strakjes meer.

Singelloop Utrecht
Sinds een maand of 2-3 ben ik aan het hardlopen, iets wat ik altijd verschrikkelijk vond, maar nu helemaal fan van ben. Als doel had ik gesteld om de Singelloop in Utrecht te lopen, 10 km aan 1 stuk! Wat eerst een onmogelijke opgave leek, bleek al snel meer dan haalbaar. 30 september was het zover en heb ik hem glorieus uitgelopen in een fantastische tijd: 48:06 minuten.
Nu weer op zoek naar een volgende uitdaging 🙂

Focus voor Oktober 2012

Pepergroen Game Studio
Zoals hierboven al gemeld is het aardig druk op game gebied met 2 grote projecten. Het project met People’s Playground gaat deze maand de productieface is, wat nog meer drukte met zich meebrengt. Daarnaast is de kick-off van de slavengame, dus er zullen flink wat uren gemaakt moeten worden!

App Development
De voors-en-tegen-app is slechts een kleine schakel in een groter masterplan. Rian en ik hebben namelijk bedacht dat we een hele serie van zelfhulp apps gaan maken. Het idee is om hier een secundaire inkomstenstroom uit te krijgen met iets wat we samen kunnen doen. Het lijkt me erg leuk om samen een project op te zetten en wie weet geeft het ons de mogelijkheid om weer voor langere tijd te gaan reizen.

Niche Sites
Hoewel ik er afgelopen maand helemaal niks aan gedaan heb vind ik het toch leuk om hier even iets over te melden. Ik heb ondertussen alweer een tijdje zo’n 5-6 niche sites draaien en in september heb ik voor de 2de maand op rij meer dan €100 verdiend zonder ook maar iets te doen eraan. Super leuk om zo passief inkomen te verdienen!
Het lijkt me nu dan ook tijd om de sites weer meer liefde te geven en door te stomen naar €200 per maand. Er zal dus wat geoptimaliseerd moeten worden aan de huidige sites en ook wil ik deze maand nog 2 nieuwe sites cyberspace inknallen!


Het is fijn om het weer wat drukker te hebben, als je meer moet doen, ben je ook productiever merk ik. Daarnaast ben ik super gemotiveerd om Rian te laten zien dat we prima kunnen gaan reizen zonder daar financieel onder te leiden. De komende maand dus hard werken om dat mogelijk te maken!Comments

6 responses to “Oktober 2012: Back to Business”