Opendinner: lekker eten en lekkere gesprekken

Eten is het belangrijkste wat er is, hoewel sommige mensen denken dat sociale contacten belangrijker zijn. Gelukkig zijn deze twee prima te verenigen in een #opendinner!

Een #opendinner is een dineetje dat ik organiseer voor 6-10 semi-willekeurig uitgenodigde interessante mensen. Vaak ontmoeten de gasten elkaar voor het eerst aan de eettafel en dat mond vaak uit in interessante gesprekken, discussies en contacten. Dit alles natuurlijk gesmeerd met lekkere spijzen en fijne dranken. Kortom, een fantastische avond!

Opendinner Thema’s

#opendinners hebben meestal een thema. In de afgelopen jaren waren er onder andere een:

  • open duck
  • open pannekoek
  • open crab
  • open bbq
  • open whiskey
  • open oriental dessert
  • en anderen

De thema’s hebben over het algemeen betrekking op het eten. Ik ben namelijk een thematisch kok, ik denk niet vanuit het vlees, of de pasta of aardappelen, maar in keukens en soorten eten. Weet je nog een leuk thema, laat het me weten!

De Gasten

Een #opendinner is helaas niet helemaal open in de zin dat iedereen binnen kan lopen. Dit omdat ik maar beperkte plek heb en het niet haalbaar is om voor 20 man te koken. Daarom voer ik wel een klein selectiebeleid. In principe nodig ik iedereen uit vaarvan ik denk dat ze interessante tafelgasten zijn. Of soms vraag ik genodigden om iemand mee te nemen die ze zelf denken dat er echt bij moeten zijn. Ook probeer ik om steeds weer nieuwe mensen uit te nodigen, hoewel er vanuit mijn directe netwerk wel steeds wat overlap is.

Kom ook!

Het liefste organiseer ik iedere maand een #opendinner en ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe leuke interessante of gewoon gezellige gasten om lekker mee te tafelen. Lijkt jou het ook leuk om eens op een #opendinner te komen en te proeven van mijn spijzen, laat dan een berichtje achter of contact neem contact op via twister!Comments

10 responses to “Opendinner: lekker eten en lekkere gesprekken”