Pinterest, de ultieme inspiratiebron

pinterest-board

Sinds dat we een jaar geleden een huis gekocht hebben is Pinterest een van mijn meest bezochte sites geworden. Pinterest is een soort online plakboek. Je plaatst er foto’s en plaatjes op die je mooi vind of die je inspireren. Er staan ondertussen miljoenen foto’s op in categorieën verschillend van kunst tot outdoors en interieur tot dieren. Ikzelf ben aan de gang gegaan met interieurideeën voor ons nieuwe huis, maar heb ook kledinginspiratie opgedaan en kijk nu zelfs naar kunst die voorbij komt!

Tijdens de verbouwing van ons huis heeft Pinterest me enorm geholpen om beslissingen te nemen op veel onderwerpen; wat is bijvoorbeeld een mooie trap? In welke stijl wil ik mijn keuken? En hoe ga ik de verlichting regelen in ons huis?
Bij iedere nieuwe ruimte in huis, kast of lamp ga ik even kijken op Pinterest of ik ideeën en inspiratie op kan doen. De foto’s die me aanstaan sla ik vervolgens op in een “board”. Zo krijg ik per onderwerp een aardig plakboekje van toffe foto’s.

Pinterest wordt nu nog vooral gebruikt door Amerikaans (huis)vrouwen. Dit valt soms wel erg op door de soort foto’s die je tegenkomt. Veel zijn van kitscherige Amerikaanse interieurs of van typisch Amerikaanse gerechten. Veel bedrijven beginnen Pinterest nu echter ook te ontdekken, zo zijn er zelfstandige interieurontwerpers die hun diensten aanprijzen met hun boards, maar wordt het ook gebruikt voor advertentiedoeleinden zoals bijvoorbeeld door Tirendo.nl.

Maar zoals bij ieder platvorm moet je een beetje zoeken naar de pareltjes. Pinterest geeft me in ieder geval op het moment nog erg veel inspiratie.

 Comments

1,120 responses to “Pinterest, de ultieme inspiratiebron”