In augustus ben ik begonnen met het schrijven van een doelenrapport waarin ik bijhoud wat ik de afgelopen tijd heb bereikt en waar ik aan het einde van de maand wil staan. Dit doe ik om mijn eigen voortgang bij te kunnen houden en mezelf te motiveren. En daarnaast vind ik het natuurlijk erg leuk om van jullie te horen wat jullie van m’n plannen vinden!

Afgelopen maand

Augustus was als eerste maand redelijk succesvol. Als eerste experiment had ik vrij weinig doelen gezet om het een beetje doenbaar te houden. Eigenlijk heb ik maar 1 van de doelen echt gehaald, maar toch ben ik erg tevreden over de afgelopen maand.

Sinds lange tijd heb ik namelijk weer een Open Dinner georganiseerd. Het was een erg gezellige avond met allemaal interessante mensen, sommige daarvan kende ik al jaren, andere eigenlijk alleen maar via Twitter. We hebben het over allerlei onderwerpen gehad, van reizen tot politiek en taal.
Ook de 80 kilo challenge was redelijk succesvol, de afgelopen maand ben ik van 83,5kg naar 80.9 gegaan. Vooral de voor mij magische grens van 82kg was belangrijk om te doorbreken omdat ik hier in het verleden vaak op bleef hangen. Het is echt fijn om die kilo’s kwijt te zijn en ik zit al een stuk lekkerder in m’n vel. Ook ben ik 3cm op buik en borst kwijt, waardoor m’n kleren weer beter zitten. De komende weken zit ben ik op vakantie in Thailand, maar daarna ga ik door en wil ik echt onder de 80 kg komen!

Zakelijk gezien bleek het wat anders te lopen als gedacht. Aan het begin van de maand heb ik besloten om FairBodyCare te migreren naar een andere webshop plugin en dit had toch meer voeten in de aarde als gedacht. De migratie is bijna afgelopen en de shop wordt één dezer dagen overgezet. Daarnaast ben ik wel erg bezig geweest met linkbuilding voor de shop en sta ik voor enkele belangrijke keywords bijna op de eerste pagina van google. Afgelopen maand hadden we 380 bezoekers, dus er zit al progressie in! De komende tijd ga ik door met linkbuilding en ik verwacht dan ook dat in september de 500 gepasseerd gaat worden!
Aan Wattegeven heb ik helaas helemaal niks gedaan deze maand, dit komt omdat er een aantal betaalde klussen voor QuizControl voorrang kregen. We hebben flinke stappen gemaakt aan een nieuwe quiz engine en daar is veel tijd in gaan zitten!

Nieuwe doelen

De halve maand september ben ik met Rian op vakantie in Thailand, dus heel veel gewerkt zal er niet worden. Helaas neem ik toch m’n laptop mee, om wat lopende lunch launches in de gaten te kunnen houden, maar werkdagen zullen er niet komen.

Privé

Spreken op het HNWBevent

Ik ben gevraagd om te spreken over het werken vanuit het buitenland op het HNWBevent. Ik heb nog nooit op een veent gesproken dus ik vind het best spannend.
Mijn talk zal gaan over Lifestyle Design, hoe ik mijn leven heb ingericht om te doen wat ik leuk vind: reizen en avonturen beleven. Ik zal aan het begin wat leuke anekdotes delen en daarna de zaal uitdagen om te delen hoe hun ideale leven eruit zal zien om zo samen tot wat cases te komen.
Ik heb echter nog geen idee hoe ik dit allemaal voor elkaar moet krijgen, dus daar moet ik nog flink aan werken.

Laptops regelen voor Honduras

Afgelopen jaar hebben we 4 maanden in Honduras gewoond en zijn Rian en ik nauw betrokken geweest bij het ProNiño project dat straatkinderen opvangt en ze een huis en opleiding biedt. De Nederlandse organisatie Homeless Child steunt hun met geld en kennis daarbij. Nu kwam me laatst ter oren dat de kids daar steeds meer met computers doen. Iets wat ze natuurlijk moeten leren om in de wereld van morgen een kans te maken. Nu hebben ze met z’n 40en toegang tot een oude laptop van een vrijwilliger en dat is natuurlijk veel te weinig. Ik heb me dan ook voorgenomen om 10 laptops te regelen voor de kids daar. Heb je nog een oude, maar bruikbare, laptop liggen. Of ben je binnenkort toe aan een nieuwe. Laat het me dan weten!

Minder dan 80kg challenge

Hoewel ik niet weet hoe zwaar ik uit Thailand terug ga komen wil ik aan het einde van de maand zeker onder de 80kg wegen. Mijn uiteindelijke doel is 77kg. Iets wat ik in het huidige tempo half oktober zou moeten kunnen bereiken.

Zakelijk

Wattegeven.nl herlanceren

Deze maand moet ik echt zorgen dat Wattegeven komt te staan wil ik het cadeauseizoen in december niet missen. Dit doel schuift dus door van afgelopen maand.

2 extra nichesites opzetten

Op dit blog hebben jullie al kunnen lezen over mijn goudvissen site. Dit was mijn eerste experiment met niche sites en ik heb er enorm veel van geleerd. Ik ben ondertussen een halve SEO en linkbuilding expert! In september wil ik deze kennis gebruiken om nog 2 niche sites te lanceren. Voor de eerste ben ik al teksten aan het schrijven en wat de tweede wordt moet ik nog beslissen. Ik heb al een paar niches op het oog. Doel is om uiteindelijk 5-6 sites te hebben om te zien hoe de verdiensten daaruit zijn.

FairBodyCare linkbuilding: top 3 met 3 keywords

Mijn pogingen om van FairBodyCare een succes te maken gaan natuurlijk door. En hoewel het een flinke kluif gaat worden wil ik aan het einde van de maand met mijn 3 belangrijkste keywords in de top 3 staan van Google. Omdat ik echter maar een halve maand tot m’n beschikking heb en linkbuilding enorm veel tijd kost ben ik echter ook wel tevreden met top 5 posities.

Backupsysteem ultragoed opzetten

Sinds Mozy.com zijn abonnementen op de schop nam begin dit jaar is mijn back-upsysteem een zooitje. Het komt er op neer dat ik handmatig een externe harde schijf aansluit waarmee via Crashplan een back-up gemaakt wordt. Komende maand wil ik deze harde schijf in mijn thuisnetwerk hangen, een tweede harde schijf bij een vriend aan zijn server hangen voor externe back-up en eventueel wil ik ook nog een back-up naar de cloud sturen. Ik ben hierover al een tijdje aan het denken en het wordt tijd dat ik actie onderneem!


De komende maand ben ik al iets ambitieuzer met mijn doelen, helemaal als je bedenkt dat er na mijn vakantie nog amper 10 dagen september over zijn! Ik ga er dan ook vanuit dat ik vol energie terugkom uit Thailand en flink kan knallen!

Wat hebben jullie de komende maand op de planning staan?