Spreken over advergames

Dit jaar wilde ik mezelf een gaan ontwikkelen als public speaker en afgelopen week was het dan eindelijk zover. Ik mocht een gastcollege geven op de Hogeschool InHolland Amsterdam/Diemen (met dank aan Tessa Sterkenburg van The Next Speaker). Ik had 45 minuten om de 150 studenten die waren komen opdraven enthousiast te maken over advergames.
Ik had me goed voorbereid met een uitgebreide keynote presentatie met daarin zelfs enkele filmpjes van mooie cases, maar toch had ik die ochtend een raar gevoel in m’n buik. Ik was gewoon een beetje zenuwachtig, iets wat ik niet zo heel snel ben.

Advergaming

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: advergame game)

Eenmaal op het podium was dit gevoel alleen maar erger geworden, maar gelukkig twitterde Freek Bijl dat dat binnen 5 minuten over zou gaan. En hij had gelijk, na 5 minuten kwam ik tot het besef dat ik wel erg snel aan het praten was en behoorlijk hard door m’n sheets heen ging. Dus na een keer diep ademhalen en een slok water ging ik wat rustiger verder en al snel kwam ik in een soort vibe. Eenmaal in die vibe ging alles best wel lekker en begon ik zelfs enthousiast te worden.

Na afloop bleek dat het publiek wel door had dat ik zenuwachtig was geweest maar desondanks vonden ze het een erg leuke en interessante presentatie.

Nu op zoek naar de volgende gig!