Vivian-Ann Column: Valentijn

Overnachting in de Euromast, Blind dineren (bij Ctaste in Amsterdam) of gewoon thuis eten…Vriendin zit te fantaseren over wat ze leuk zou vinden om te doen met Valentijnsdag. Ze heeft haar eerste afspraakje met hem op 14 februari.

Na enige rondvraag kom ik erachter dat er heel wat Valentijn cadeau missers zijn: “Eerlijk gezegd vond ik het nogal afgezaagd toen ik een bos bloemen kreeg. Er zat wel een heel lief kaartje bij, geschreven in het handschrift van de bloemist: “Met de excuses voor de late levering”. Hij was nogal vertraagd vanwege de enorme drukte. Valentijnsdag was al bijna voorbij.”

Hartjes dingen van de snoepwinkel en knuffels worden vaak niet gewaardeerd. “Wel schattig hoor, maar als hij mij had gekend, dan had hij mij niet zo’n expo beer gegeven.” “De Nikes, die hij mij had gegeven deed ik alleen aan als we hadden afgesproken. Ik haat roze!”

“Het weekendje Parijs was heel gaaf, maar dat kostte me wel enorm veel geld. Toen ik zei dat ik wat minder had te besteden, kwam ze niet zo vaak meer langs. Nu probeer ik al anderhalve week een afspraak met haar te maken om het uit te maken.”

Maar wat dan weltegeven?

Als iemand moeite doet om iets speciaal voor jou te doen. Zoals een handgeschreven brief, het inlijsten van de eerste foto, een cd met favoriete muziek, een ik-denk-aan-jou sms je. “Maar ik verwacht wel iets moois van hem, hij is tenslotte ontwerper.”

Vivian-Ann
vivian-ann.com/