Zinloos beroep

Mijn werk is totaal zinloos! De hele dag ben ik, net als zovele met mij in deze digitale tijd, bezig met het manipulieren van ééntjes en nulletjes. En die ééntjes en nuletjes bestaan niet eens echt. Behoorlijk deprimerend als je er over na gaat denken.
Want wat moet ik doen als er geen stroom meer is? Een niet eens zo heel gekke gedachten in deze tijd van toenemende internationale spanningen, terrotisten en energieproblemen. Want zonder stroom kan ik niet werken en dus geen geld verdienen. Sterker nog, haast al mijn hobbies zijn digitaal! Een paar jaar geleden voelde ik me best ellendig onder deze gedachten en ben ik steeds meer “echte” dingen gaan doen en leren. Zo kan ik nu behoorlijk koken, weet ik nu hoe ik kan survivallen, hoe ik moet tuinieren, en kan ik behoorlijk klussen. Maar toch zit ik het grootste gedeelte van mijn tijd nog steeds achter de computer.

klussenDe laatste 2 weken echter, ben ik als een malle aan het klussen in m’n nieuwe huis en kom ik er achter hoe ontzettend lekker het is om met iets tastbaars bezig te zijn! Het timmeren van een kast, het schilderen van muren, het monteren van een wastafel; allemaal eerlijk werk. En na een dag hard werken is m’n lichaam moe en hongerig. Heerlijk! Zonde dat ik dat gevoel niet krijg van een hele dag achter m’n computer zitten. Want digitaal is stiekem toch veel leuker!