Zo boek je goedkope vliegtickets naar Australië, 5 tips!

Australië is letterlijk aan de andere kant van de wereld en de reis daar naar toe is dan ook erg lang. In het gunstigste geval ben je 2 dagen onderweg, maar veel mensen kiezen ervoor om op de heen- en terugreis een stop-over te doen in een stad als Hong Kong of Singapore. Met een beetje creativiteit en flexibiliteit bieden deze stop-overs je ook een goede mogelijkheid om heel goedkoop naar Australië te vliegen.

Creatieve en goedkope vliegtickets naar Australië

Over het algemeen ben je voor een vliegticket naar Australië zeker €1000 kwijt en waarschijnlijk nog wel meer! Maar met wat research en goed zoeken vliegen wij nu voor €700 op-en-neer naar Perth. Hoe we dit doen? We vonden een heel goedkoop vliegticket van Amsterdam naar Singapore voor €480.
Singapore is een erg interessante en leuke stad, waar je zeker een mooie citytrip kunt maken voor een dag of 2, maar je blijkt ook in 45 minuten de ferry te kunnen nemen naar het Indonesische eiland Bintan. Ideaal voor 2 stop-overs dus!

Het volgende gedeelte van de reis naar Perth vliegen we met TigerAir. TigerAir is een lowcost airline zoals Easyjet en biedt dus erg goedkope vliegtickets aan. Nadeel is wel dat je extra moet bijbetalen voor je check-in bagage, maar dan nog ben je belachelijk goedkoop uit. De retourvlucht van Singapore naar Perth kost ons dan €236 per persoon. Wat het totaal brengt op €716. Als we net iets sneller hadden besloten waren we zelfs €50 goedkoper uitgeweest!

5 tips om de goedkoopste vliegtickets naar Australië te vinden

Ons voorbeeld laat zien dat vliegen naar Australië helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Met een beetje moeite en goede research kun je goedkope vliegtickets vinden en veel geld besparen!
Let bij het zoeken naar goedkope vliegtickets naar Australië wel op de volgende dingen:

 • Wees flexibel
  De prijs van vliegtickets verschilt per dag dat je vliegt, vliegen in het weekend is vaak het duurste. Als je flexibel bent in je reisdagen kun je dus al veel geld besparen. Maar wees ook flexibel in je stop-over, de ene vliegtuigmaatschappij vliegt over Singapore, de andere over Dubai. Als het je niet uitmaakt waar je je stop-over hebt, dan kun je deze bepalen aan de hand van het goedkoopste ticket.
 • Boek losse tickets
  Vliegtuigmaatschappijen zijn rare bedrijven, op de ene route kunnen ze heel goedkoop zijn terwijl ze op de vervolgroute het duurste zijn. Het kan dan ook veel schelen om je reis in 2 of 3 gedeeltes op te delen en steeds het goedkoopste vliegticket te zoeken. Zoals bij ons, we vliegen naar Singapore met Lufthansa en door naar Australië met TigerAir
 • Zoek op speciale aanbiedingen
  Vliegmaatschappijen hebben vaak speciale aanbiedingen naar populaire bestemmingen zoals Singapore of Hong Kong, van daaruit kun je dan bijvoorbeeld weer verder vliegen met een lowcost airline zoals TigerAir of AirAsia.
 • Zoek iedere dag opnieuw naar goedkope vliegtickets
  De prijs van vliegtickets verandert per dag, een ticket dat gisteren €600 kostte kan vandaag €100 goedkoper zijn!
  Wacht echter niet te lang, als je een goed ticket vind, boek het dan, want de prijs van het vliegticket kan ook ineens €100 duurder zijn!
 • Plan genoeg tijd tussen je vluchten
  Een vliegreis kan zomaar enkele uren vertraging oplopen. Normaal gesproken is dat al erg vervelend, maar als je een aansluitende vlucht hebt kan dat helemaal verkeerd lopen. Als je je tweede vlucht namelijk bij een andere airline hebt geboekt, is de vertraagde maatschappij niet verplicht om je te helpen je volgende vlucht te halen of om te boeken. Zorg dus dat je voldoende tijd tussen je vluchten hebt zitten zodat je eventuele vertraging op kunt vangen.

Natuurlijk gelden deze tips niet alleen maar voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets naar Australië. Je kunt op dezelfde manier ook enorm besparen op vliegtickets naar Nieuw Zeeland, Chili, Afrika of welke andere verre bestemming dan ook! Wij boeken onze tickets meestal via tix.nl.

Wat zijn jou succesverhalen en tips voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets?Comments

4,879 responses to “Zo boek je goedkope vliegtickets naar Australië, 5 tips!”