December 2011: Focus

Afgelopen maand was top, zwaar maar top. Dankzij een spoedklus voor Garantiemakelaars moest ik alle planningen omgooien en heb ik het grootste gedeelte van de maand besteed aan het ontwikkelen van een game voor hun: Huizenjager. Gelukkig was er daarnaast ook nog een beetje tijd om aan wat andere projectjes te besteden en waren er een paar leuke events.

Om de deadline van Huizenjager te halen werd ik gedwongen om bijna uitsluitend met dat project bezig te zijn. Dus de richting werd meer een focus en dat werkte opzienbarend goed. De afgelopen maand was ik al bezig om met de richtingen te werken, maar het is me nu nog duidelijker geworden dat een richting ook je werkelijke focus moet hebben om te slagen. Vanaf nu focus ik me dus op 1 richting, deze richting kan een heel project zijn, of een subproject. Pas als de richting af is, mag ik door naar de volgende. Deze techniek werpt nu al z’n vruchten af, mijn todo-lijst slinkt zienderogen!

Afgelopen maand: November

Huizenjager, de game

Garantiemakelaars kwam aan het begin van de maand met een spoedklus om een pacman achtige game te maken. Nu was ik al een tijdje van plan om weer eens een echte game te ontwikkelen dus dit was een schot in de roos. Naast het concept en projectmanagement heb ik zelf ook alle code geschreven, iets wat me verrassend goed afging. De game is gebouwd in flash actionscript 3 en maakt gebruik van het Flixel framework. De klant was blij, en ik nog meer gemotiveerd om weer meer games te maken. Even bedenken wat ik daar verder mee ga doen!
Je kunt de game spelen op Facebook.

FairBodyCare
Met de FairBodyCare webshop gaat het ook steeds beter, we krijgen steeds meer bezoekers (hoewel met 700 het nog erg bescheiden is) en we hebben nu enkele bestellingen per week. Na een voorzichtige berekening blijken we nu zelf winst te draaien!
De afgelopen tijd ben ik vooral bezig geweest met linkbuilding om hoger in google te komen met de producten. Hoewel we nog niet overal op 1 staan, heb ik daar goede resultaten mee geboekt. De komende maand gaan we ons dan ook meer focussen op content schrijven voor de site zelf.

Startup Weekend
Zonder precies te weten wat het inhield had ik me een tijdje geleden opgegeven voor Startup Weekend Utrecht en hoewel ik er dankzij de Huizenjager game eigenlijk helemaal geen tijd voor had, besloot ik toch te gaan. Het bleek een onvergetelijk weekend te worden, waarin ik samen met een groepje onbekende intensief werkte om in dat weekend een business op te zetten. Zeker de moeite waard en over het weekend heb ik al eerder een verslag geschreven.

Ondernemersweekendje

Ieder jaar organiseert Bas van de Haterd een ondernemersweekendje, met een klein groepje ondernemers trekken we in een vakantiehuisje om elkaar advies te geven, te steunen en dingen van elkaar te leren. Dit jaar gingen we naar Texel met Mike Verbruggen, Joery Bruijntjes en Reinder de Vries. Ook dit was een erg leerzaam en leuk weekendje!

Wattegeven.nl
Wattegeven heb ik helaas on-hold gezet. 3 richtingen bleken toch te veel te zijn om aan te werken en de feestdagen ging ik toch al niet meer halen. Ik heb nu met mezelf afgesproken dat als FairBodyCare nog een stuk beter loopt ik weer mag gaan werken aan Wattegeven. Ik geloof nog enorm in dit project en heb allemaal toffe ideeën op stapel staan, maar op het moment is het gewoon teveel. Hopelijk kan ik er in januari weer mee verder.

Richtingen voor December

December is natuurlijk altijd een beetje een gekke maand met al die feestdagen en iedereen die op vakantie gaat of het jaar aan het afronden is. Ik heb dan ook besloten om na de drukke november, december wat rustiger aan te doen. Deze maand ga ik vooral proberen om projecten af te ronden en afspraken met mensen te maken die ik al lang niet meer heb gezien.

FairBodyCare contentplan

Zoals hierboven al een klein beetje aangestipt is het nieuwe plan om veel hoogwaardige artikelen te schrijven voor de FairBodyCare website. We willen een flink archief schrijven over aan onze producten gerelateerde onderwerpen, denk hierbij aan huidproblemen of afvallen. Deze onderwerpen worden allemaal geoptimaliseerd voor de zoekmachines zodat ze hopelijk meer bezoekers naar onze site krijgen. De truc is dan om deze mensen te converteren naar kopers.
Naast het schrijven van veel content en dat op een goede manier in de site te verwerken wil ik ook langzaam aan eens gaan experimenteren met A-B testen om onze conversie te verbeteren op de productpagina’s.
Veel werk dus, maar aangezien het al merkbaar beter gaat met onze verkopen ben ik erg gemotiveerd!

QuizControl engine update
We zijn al een tijd bezig om onze quizengine te herschrijven en dit is nu bijna afgerond. De kern staat en er moet nu veel getest en getweakt worden. Ook krijgt de backend een nieuwe, verbeterde workflow die nu nog grafisch ontworpen moet worden. Daarnaast zal er ook nog wat moeten gebeuren aan de flash templates zodat ze de laatste features ondersteunen.

Afspraken
1 van de belangrijkste dingen die je kunt doen als ondernemer is het praten met andere mensen. Het helpt om je ideeën te toetsen, klanten te vinden of om inspiratie op te doen. Het afgelopen jaar heb ik echter m’n netwerk een beetje verwaarloosd en dat wil ik goed gaan maken. Ik ben dan ook al begonnen met veel afspraken te maken met oude- en nieuwe bekenden. Lijkt het je ook leuk om eens af te spreken, laat het me weten!


De afgelopen weken zit ik enorm lekker in m’n vel. Met de veranderingen in m’n werkwijze ben ik veel productiever waardoor ik me niet meer zo’n prutser voel, ik spreek veel leuke mensen, projecten gaan goed en ik ben gezond. Deze kleine maandelijkse reflecties helpen daar denk ik ook zeker bij, ze maken me bewust van dingen die ik me voorneem, van dingen die niet werken en van veranderingen die ik doormaak.
Ik zit dan ook vol goede energie en December gaat dan ook een leuke, ontspannen topmaand worden!