Fashionable Travel Gear

Image-1

Als je een actieve travelstijl als mij nastreefd is het handig om hier het hele jaar door rekening mee te houden. Want als je op reis gaat en je snel wat kleren moet uitzoeken, is het handig dat je standaard kleren al multifunctioneel zijn.

Bij het kopen van nieuwe kleren probeer ik dan ook zo veel mogelijk rekening te houden met de volgende eisen:

 • Lekker zitten
  Kleren zijn voor mij vooral functioneel, het belangrijkste is dan ook dat ze je beschermen tegen de elementen en dat zo confortabel mogelijk.
 • Duurzaam
  Kwaliteit gaat boven kwantiteit en daar mag ook best voor betaald worden. Goedkoop is meestal ook duurkoop aangezien je sneller nieuwe kleren moet kopen omdat goedkopere kleren van minder kwaliteit sneller verslijten. Zeker op reis is het belangrijk, omdat je kleren meer leiden dan in je gewone dagelijkse leven.
 • Multifunctioneel
  Dit is een beetje een lastige, want dingen die ontworpen zijn met slechts 1 functie zijn vaak beter ontworpen. Hoe meer eisen je stelt aan een kledingstuk, hoe meer concessies er gedaan moeten worden in het ontwerpproces. Voor mij is het echter belangrijk dat ik een kledingstuk in meerdere situaties kan gebruiken. Koop ik schoenen, dan wil ik daar flinke wandelingen mee kunnen maken, maar ook nog met goed fatsoen in een restaurant mee kunnen eten. Een jas heeft het liefst ook een uitritsbare voering, zodat deze het hele jaar door te gebruiken is.
 • Fashionable
  Ook ik zie er graag verzorgt uit, dus ik kleed me graag netjes aan. Dus naast alle bovenstaande eisen, moet een kledingstuk er ook nog eens mooi uitzien.

Kleding kopen

Het stellen van deze 4 eisen aan kledingstukken maakt shoppen aan de ene kant lastig, maar aan de andere kant ook erg overzichtelijk. Heel veel kleren vallen namelijk al snel af, omdat ze aan te weinig eisen voldoen. Het komt echter slechts zelden voor dat 1 kledingstuk aan alle eisen voldoet en in standaard kledingwinkels komt dit al helemaal niet voor.
Waar ik dan wel kleding kan kopen?

 • specialistische online outdoor shops zoals Kathmandu of Campz.be
 • outdoorshops zoals de Kathmandu, Bever of Perry Sport
 • Kickstarter, hier worden in de fashion categorie vaak toffe concepten aangeboden.

Welke eisen stel jij aan je kleding?