Fun met niches (niche site wedstrijd 2)

In een post van 2 weken geleden heb je kunnen lezen dat ik bezig ben met het opzetten van een niche site om te kijken of hier geld mee te verdienen valt.
Helaas ben ik na die post enorm druk geweest met een aantal quizprojecten voor QuizControl en heb ik me nergens anders op kunnen focussen.

Vandaag heb ik gelukkig een demo van 1 van de quizzes opgeleverd en ter ontspanning ben ik maar eens verder gegaan met mijn site over het verzorgen van goudvissen. Omdat het ontspannen moest zijn is er niet heel veel gebeurt, maar toch even puntsgewijs wat vorderingen:

  1. Ik heb het hoofdmenu naar boven gehaald en onder het headerplaatje heb ik een aantal google ads gezet. Via de interseks had ik gelezen dat iemand dat bij zijn nichesite had gedaan en dat dat flink in de inkomsten gescheeld had.
  2. Het andere google ads blok is uit de sidecar gehaald en staat nu rechts bovenin ieder artikel.
  3. Ik heb een begin gemaakt met het doorverwijzen naar een online dierenwinkel. In deze links zit een affiliatie link die via M4N loopt. Ik had hier al een tijd een account voor mijn site wattegeven.nl maar ik weet eigenlijk niks over het affiliate landschap. Iemand hier ervaringen mee?
  4. De boeksuggesties van Bol.com heb ik uitgebreid.
  5. Ik heb wat content geschreven over goudvissoorten (wat een bizarre goudvissen heb je toch!)
  6. En om toch nog wat content toe te voegen: Er is nu een Fun met Goudvissen pagina, waar ik leuke dingetjes zoals video’s kan plaatsen.

Bezoekers

De site is nu een maand of wat online, maar echt veel bezoek trek ik nog niet. Niet gek natuurlijk, want er staat nog amper content en er is ook nog niks gedaan aan linkbuilding. Wel is grappig om te zien dat er een kleine piek in verkeer was toen er vanuit GeenStijl naar mij werd gelinkt. Wat me ook opvalt is dat bezoekers vrij lang op de site blijven (2:27 minuten) en ook doorklikken naar wat pagina’s (3.32 x). Dit geeft me wel het vertrouwen dat ik waardevolle content op de site heb en dat het straks dus wel goedkomt met mijn linkstrategie.

Plannen

Deze maand wil ik de site helemaal af krijgen. Dat betekent nog behoorlijk wat content schrijven en wat links proberen aan te leggen. Dit gaat nog lastig worden want de maand zit vol met deadlines. Maar goed, niet geschoten is altijd mis.Comments

241 responses to “Fun met niches (niche site wedstrijd 2)”