Januari 2012: Automatiseren van inkomsten

2011 eindigde met een zeer relaxte maand. Na de drukte van November had ik me voorgenomen om even rustig aan te doen. Dit betekende geen grote nieuwe projecten aannemen en vooral leuke dingen doen. Daarnaast is december ook dé maand om samen met vrienden en familie door te brengen. December bracht dus weinig echt werk, maar veel leuke dingen!

Afgelopen Maand: December

FairBodyCare Content Plan
Hoewel ik me had voorgenomen om in december 50 nieuwe artikelen online te zetten, zijn het er maar zo’n 10 geworden. Ik heb echter extra aandacht besteed om deze artikelen te schrijven en te optimaliseren voor een relevant zoekwoord en dit is behoorlijk goed gelukt. De meeste artikelen staan nu op de eerste pagina van Google voor dat zoekwoord en als ik deze maand nog een paar linkjes naar die artikelen plaats, denk ik wel dat ze in de top 3 kunnen komen!
Ik heb ook een enorme lijst gemaakt met ideeën voor nieuwe artikelen, iets waar we de komende maanden gewoon mee doorgaan om te schrijven.

Het schrijven van een Kookboek
Mijn schoonvader is al een paar ziek en het wordt steeds duidelijker dat zijn leven eindig is. Hoewel Frans tegenwoordig helaas niet meer kan koken, was hij altijd een fantastische kok en heb ik vaak met hem in de keuken gestaan en veel van hem geleerd. Begin 2011 kwam zijn zoon Arjan met het idee om een kookboek te maken met al zijn favoriete recepten, zodat deze niet verloren zouden gaan als hij er niet meer is. De afgelopen tijd ben ik Arjan hierbij gaan helpen en het boek is nu bijna af. Het bevat zo’n 40 recepten en veel foto’s van het ouderlijkhuis en van gezellige etentjes.

Nieuwe niche site
Na mijn avontuur met mijn goudvissennichesite heb ik besloten om het wat serieuzer aan te pakken. De goudvissensite verdiend nu zo’n €10,- per maand en met mijn nieuwe site wil ik dit toch minimaal ver 20-voudigen. De ervaring die ik heb opgedaan bij het ontwikkelen van de goudvissensite zal ik verwerken in de nieuwe nichesite:

 • De site wordt geschreven in het Engels
 • De niche is kleiner dan het algemene goudvissen
 • Het onderwerp is een industrieel product waar veel geld in zit
 • De adwordskosten zijn erg hoog

Aan de hand van deze bovenstaande dingen verwacht ik dan ook dat de site best wel wat geld op kan leveren. Het enige nadeel is dat ik niks met de niche heb, waardoor het schrijven van content erg saai is.

Kleine projectjes die al lang lagen afgetikt

 • Updaten van dit blog
 • Updaten van pepergroen.nl
 • Macbook updaten naar Lion
 • Spullen op marktplaats zetten
 • Todo lijsten doorspitten
 • en nog veel meer

Het is enorm relaxt dat ik flink huis heb gehouden in mijn todo lijsten en veel projectjes heb kunnen afsluiten. Al deze open projectjes bleven aan me trekken en kostte zo ongemerkt energie.

Focus voor Januari

De ervaring is dat januari erg snel omvliegt omdat iedereen weer met nieuwe dingen bezig is. Door me goed te focussen hoop ik toch een boel gedaan te krijgen. De focus ligt aan het begin van het jaar aan het opzetten van semi-automatische inkomstenstromen. Deze moeten geld opleveren zonder dat ik direct uren hoef te factureren. Hierbij denk ik aan de quiz maker SaaS applicatie die we met QuizControl aan het maken zijn en aan mijn niche sites.

QuizControl!
De main focus van deze maand is QuizControl. We zijn met veel dingen bezig, maar laten ons snel afleiden door andere projecten. Door deze maand vooral te focussen op QuizControl wil ik een enorme boost maken zodat de nieuwe engine afkomt en er een nieuwe website komt waar iedereen quizzes voor Facebook aan kan maken.

 • Maak designs voor de quizmaaktool.
 • Bedenk een cool lanceerplan.
 • Specifiseer de HTML-template voor de quizzes en zoek hier een developer bij.

Licenties verkopen van oude quizzes
Voor Spilgames hebben ik de afgelopen jaren enkele erg leuke quizgames gemaakt. Ik wil kijken of ik deze misschien opnieuw kan verkopen op de site FlashGameLicense.com voor wat extra inkomsten.

Nichesite 2
De nieuwe nichesite moet deze maand in eerste versie afkomen zodat er vanaf februari inkomsten op binnen kunnen komen. Hiervoor moet er nog een boel content geschreven worden.


Ik ben erg benieuwd waar ik aan het einde van deze maand zal staan en of er al semi-automatsche inkomsten binnen zullen komen!Comments

836 responses to “Januari 2012: Automatiseren van inkomsten”