Mijn favoriete WordPress Plugins

WordPress is een enorm makkelijk en veelzijdig systeem om snel websites in te maken en al jaren gebruik ik het voor al mijn sites. Hoewel ik mezelf totaal niet als webbouwer zie, ben ik langzamerhand toch best wel een redelijke expert geworden in WordPress. Om aan te geven hoe veelzijdig WordPress is:

 • dit blog draait natuurlijk op WordPress
 • mijn webshop FairBodyCare draait erop
 • en mijn Pepergroen bedrijfswebsite loopt ook op WordPress

Het mooie aan WordPress is dat je het uit kunt breiden met tal van plugins en sommige plugins heb ik op al mijn sites geïnstalleerd. Omdat een vriend van mij er laatst naar vroeg, hier het lijstje van mijn top wordpress plugins:

Mijn Favoriete WordPress Plugins:

 1. WordPress SEO
  Dé plugin om ervoor te zorgen dat je posts geoptimaliseerd worden voor google. Vooral het instellen van je titel en het stukje tekst dat google laat zien onder je link zijn erg handig!
 2. Redirection
  Ik wil nogwel eens de linkstructuur van mijn sites aanpassen, zeker als de sites wat ouder zijn en ze verkeerd ingesteld stonden. Redirection zorgt ervoor dat oude links niet stuk gaan en de bezoekers gewoon naar de nieuwe pagina gestuurd worden.
 3. BackWPup
  Briliante plug die iedere dag een back-up maakt van mijn websites en deze wegschrijft naar een dropbox directory
 4. Disqus Comment System
  Het standaard systeem voor reacties in WordPress is nogal beperkt. De dienst die Disqus aanbied werkt als een tierelier en maakt het veel makkelijker om voor meerdere sites de reacties te beheren.
 5. Recent Posts
  Plaatst een lijstje met gerelateerde artikelen onder iedere post, dit verhoogd de tijd die mensen op je site doorbrengen en laat ze meer artikelen lezen.

Welke WordPress plugins gebruiken jullie veel?

2 thoughts on “Mijn favoriete WordPress Plugins”

 1. Hoeveel plugins heb je in totaal draaien? Ik heb er nu nog max 6 per installatie. Volgens mij werkt het wel prettiger zo.

  Wat betreft Disqus. Hoewel het inderdaad voor veel meer gemak zorgt; en ook de participatie verhoogt door de lage drempel van reageren; vind ik het een enorm nadeel dat de reacties niet meer jouw data zijn? Dit klopt toch, die data wordt toch bij Disqus zelf weggezet?

 2. Ik houd geen maximums aan voor plugins op mijn sites, maar ik denk dat het er ongeveer 6-10 zijn per site. Als blijkt dat een site traag is/wordt kijk ik welke plugins dit veroorzaken en deactiveer ik ze.

  Wat betreft Disqus, in principe staan alle comments op hun servers, maar je kunt ten alle tijde de comments weer terug importeren in je WordPress install, dus mocht je niet tevreden zijn, kun je altijd weer terug switchen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *