Op avontuur in Australië

Australië, dat enorme continent aan de andere kant van de wereld. Een land dat bij veel mensen hoog op het lijstje staat van reizen die ze nog eens willen maken. Een land van uiterste. Een once-in-a-lifetime-trip. Morgen vlieg ik er samen met Rian naartoe.

Onze Australische vrienden trouwen volgende week in Perth en dat leek ons een goede reden om die kant maar eens op te gaan. De meeste mensen denken bij een Australiëreis aan Sidney, Melbourne en the Great Barrier Reef, maar die liggen allemaal aan de andere kant en daar gaan we dus niet naar toe. Nee, Perth ligt aan de westkust en wordt welleens de meest geisolleerde stad genoemd. Maar dat houd niet in dat we ons daar gaan vervelen, er staan al genoeg avonturen op de plannig die hopelijk voor mooie verhalen gaan zorgen!

Een Full-on Aussie Wedding

Mike & Sheila gaat trouwen en dat gaat niet zomaar een bruiloft worden. Wat ik er nu van heb gehoord wordt het zo’n bruiloft die je weleens op tv voorbij ziet komen. Kosten noch moeite zijn gespaard: een luxe countryclub als feestlocatie, een volledige bruidsentourage en vast nog veel meer. Ik ben nog nooit op een dergelijke bruiloft geweest dus ik ben benieuwd!

Trekken met een Camperbusje

In Australië kun je niet op reis gaan zonder een campertje en daarom hebben we dan ook een knusse kleine camper besproken waar we 3,5 week mee langs de Westkust gaan trekken. Ik stel me mijlenlange, stoffige wegen voor met af en toe een kangeroe of een fantastisch uitzicht. ‘s avonds zoeken we een mooi kampeerplekje op en kijken we naar de sterren bij ons kampvuurtje.

Snorkelen met dolfijnen

Hoewel de westkust van Australië geen Great Barrier Reef heeft, schijnen er toch fantastisch mooie koraalriffen te liggen. Dus er gaat weer volop gesnorkeld worden! Volgens de reisboekjes zijn er echter ook een aantal plekken waar veel dolfijnen leven en is het mogelijk dat je ze tijdens het snorkelen tegenkomt. Na al die jaren is me dit nog nooit gebeurt, dus nu moet het er maar eens van komen!

Bush Walking

Natuurlijk moet er ook gehiked gaan worden, in West Australië liggen een aantal fantastische parken en het plan is om een paar meerdaagse tracks te lopen daar. Uit voorzorg neem ik ook maar m’n gps mee, want we willen natuurlijk niet verdwalen daar!

Avonturen plan je niet

Per definitie kun je een avontuur niet plannen, avonturen gaan om het onverwachtte en hoe je daar mee omgaat. Gelukkig kun je wel situaties opzoeken waarin je avonturen kunt beleven en deze 4 dingen lijken me zeker in die categorie vallen.

Ik ben ook erg benieuwd wie er zelf al eens in West Australië is geweest en welke avonturen jij daar dan hebt beleefd. Let me know! En tips zijn sowieso altijd welkom.Comments

1,440 responses to “Op avontuur in Australië”